TomTom-directeur: ‘iPad niet geschikt voor navigatie, geen TomTom-navigatiesoftware gepland’

Een topvrouw van TomTom heeft gezegd dat de iPad volgens haar niet geschikt is voor navigatie. Het apparaat is te groot, niet goed af te lezen en blokkeert het zicht. Ook kun je de iPad niet goed vastmaken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad navigatieTomTom is niet van plan om navigatiesoftware voor de iPad op de markt te brengen. Dat heeft TomTom-topvrouw Corinne Vigreux gezegd in een interview met PocketGPSWorld. Op de vraag of de populariteit van de iPad betekent dat TomTom ook een tabletversie van de navigatiesoftware gaat maken, antwoordde Vigreux:

We geloven niet dat er een markt is voor de iPad als navigatieapparaat. Het is te groot. Er zijn problemen met het veilig bevestigen in de auto, zonder de blik op de weg te belemmeren. Het scherm is niet goed genoeg om bij de variabele lichtcondities in de auto te bekijken.


Wel kondigde TomTom aan dat ze een Android-versie van de TomTom-navigatiesoftware aan het ontwikkelen zijn, die “binnenkort” op de markt komt.

Het interview met PocketGPSWorld stond gepland om de Break Free-campagne van TomTom te promoten. Daarin wordt HD Traffic ingezet om de files met 5% te reduceren, door beter gebruik van technologie. In de Break Free-campagne worden gebruikers uitgedaagd om een ‘Caraoke’-video te maken, waarin ze het Queen-nummer ‘I Want To Break Free’ zingen. In het Verenigd Koninkrijk krijgen klanten 50 pond retour als ze hun oude navigatiesysteem inruilen voor een nieuw TomTom LIVE-systeem. Maar PocketGPSWorld was ook wel geïnteresseerd in Vigreux’ kijk op smartphone-navigatie. Zij denkt dat de groei van smartphones de huidige markt van PND’s niet bedreigd, ook al hebben diverse telecomketens de PND’s al uit de winkels gehaald en vervangen voor lucratiever producten, zoals tablets. De iPhone-versie van TomTom is al sinds augustus 2009 in de App Store te vinden en staat al sinds jaar en dag bovenaan de lijst met apps die het meeste geld opbrengen (‘Top opgebracht’). Concurrent Navigon heeft de software wel aangepast voor de iPad en brengt o.a. MobileNavigator Europe en MobileNavigator Benelux op de markt.

Op de vraag of er nog meer smartphone-apps op andere platformen dan iOS zullen verschijnen, antwoordde Vigreux:

We werken momenteel aan een versie voor Android en deze zal binnenkort worden uitgebracht. Ik kan u nog geen specifieke datum geven. Voor Windows Phone zijn we niet van plan iets uit te brengen.

Corinne Vigreux is niet ‘zomaar’ een topvrouw in het concern: ze is de echtgenote van TomTom CEO Harold Goddijn en maakt al jarenlang deel uit van het managementteam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 14:51
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.