Tiny Wings HD nu ook beschikbaar op iPad, met multiplayer

Tiny Wings HD is uitgekomen voor de iPad! Het groene vogeltje waarmee je highscores haalt, is voorzien van een Flight School waarin je kan racen in een lokale multiplayer op de iPad.

Tiny Wings HD met multiplayer iPhoneAan het begin van de week gaf de Scandinavische ontwikkelaar Andreas Illiger een filmpje vrij van wat Tiny Wings 2 moest zijn. De opvolger van een van de populairste games op de iPhone aller tijden, hintte in de trailer naar muzieknootjes die voorbij vliegen en misschien dus wel een hele andere aanpak. Maar niets bleek minder waar: er is géén Tiny Wings 2 verschenen (wel een gratis update 2.0 voor de iPhone en iPod touch). Nieuw is dat Tiny Wings nu ook naar de iPad komt, bovendien voorzien van een fonkelnieuwe multiplayer modus.

Tiny Wings Flight School modusJe speelt het miljoenen keren verkochte spelletje steeds met één druk op het scherm. Druk, en het vogeltje klapt zijn vleugels in en stort naar beneden. Land je precies in een dal, dan kan je er met het getimed loslaten van de knop zo hard mogelijk weer uitschieten. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je vooruit spurt en hoe langer het Game Over-scherm uitgesteld wordt. Gemengd met de bonte kleuren, de muziek die blijft hangen en de ongeremd vrolijke geluiden die het vogeltje slaakt, werd Tiny Wings een gigantische hit. De nieuwe multiplayer modus zorgt ervoor dat er ook een minder vredige, gemoedelijke kant aan het spel zit.

De multiplayer maakt deel uit van de Flight School. Die gloednieuwe sectie omvat vijftien verschillende heuvellandschappen waarin je zo snel mogelijk over de finish heen moet gaan, al landend, springend en zwevend tegen drie computergestuurde vogels. Op de iPad kan je het speltype bovendien met een andere speler erbij spelen. De iPad wordt over de korte kant van het scherm dan in tweeën gedeeld en beide spelers kunnen op hun helft van het beeld hun vogeltje laten dalen en opveren.

Tiny Wings multiplayer iPadTiny Wings HD is een los spel ten opzichte van de al veel langer verkrijgbare iPhone-versie. Die is in update 2.0 vandaag ook voorzien van de Flight School-modus, maar combineert het niet met een multiplayer component. Verder zijn beide versies van het spel voorzien van Retina-ondersteuning (waar het op de iPhone eerder aan ontbrak) en kan je de voortgang en highscores tussen de spellen uitwisselen doormiddel van iCloud. Zo begeeft Tiny Wings zich ook letterlijk in de wolken, nadat onze koddige groene vogel dat in het spel al miljoenen keren heeft gedaan.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2012, 7:35
Categorie Games
Onderwerpen game, tiny wings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.