Tick voor iPhone: persoonlijke todo-app met animaties en nachtstand

Todo-app Tick voor iPhone laat je de kleuren en indeling van de interface naar eigen wens aanpassen en heeft overal vrolijke animaties.

TickIn de nieuwe todo-app Tick kun je de kleuren en indeling van de interface op je eigen wensen aanpassen. Je kunt het zo rustig of druk maken als je zelf wilt. De app heeft weinig tekst en maakt veel gebruik van symbolen, animaties en veegbewegingen, dus als je daar niet van houdt is Tick niets voor jou. De app is opgedeeld in gekleurde vierkante vlakken, met daarin een icoon die het type taak symboliseert, zoals een een boodschappenwagentje voor de boodschappenlijst. Zodra je taken in een lijst invoert, komt het icoon van die lijst tot leven: als je een taak in de lijst met het kerstboompje zet begint het te sneeuwen, en als je een todo in de cadeaulijst invoert dwarrelt er ineens confetti in je scherm.

Als je de app opent zie je rechtboven in ieder gekleurd vlak een cijfer. Dat is het aantal taken dat in deze lijst nog openstaat. Tik op het vlak om de taken te bekijken en vink ze af door op de lege bolletje voor de taken te tikken. Veeg taken naar links om ze voorgoed te verwijderen. Als je alle taken in een lijst hebt volbracht wordt je wederom beloond met een animatie. Druk op het plusje linksonder om een nieuwe taak in te voeren en op het verfkwastje rechtsonder om de kleur en het icoon van deze lijst naar wens aan te passen. De manier waarop gebruikers kleuren kunnen kiezen, namelijk door hun vinger over een kleurenpalet te bewegen en de kleur van het gehele scherm mee te zien veranderen, is leuk bedacht. Om een lijst in zijn geheel te verwijderen moet je deze ingedrukt houden en naar het bommetje slepen. Ook handig: Tick schakelt ‘s nachts of op donkere locaties automatisch over op een zwarte interface, en verandert weer naar wit zodra het licht is.

Tick lijstenTick sinterklaas

De indeling in gekleurde vakken met icoontjes is aantrekkelijk en de animaties zijn verrassend leuk, maar blijken meteen ook de achilleshiel van deze app. Want waar zie je een overzicht van al je taken, ongeacht het genre? Er zijn natuurlijk mensen die graag in een oogopslag zien wat ze in de supermarkt moeten halen, welke cadeaus ze nog moeten kopen en welke werkgerelateerde taken er nog openstaan. Maar in Tick moet je meerdere lijsten openen om alle taken te zien. Dit kan echter alleen een probleem vormen als je nog een plan voor de dag moet maken. Eenmaal op weg blijkt de indeling juist bijzonder handig. In de supermarkt klik je op de boodschappen, in het warenhuis op cadeaus. Zo weet je relevante taken feilloos te vinden. Tick synchroniseert overigens nu nog niet met je herinneringen, maar zegt wel naar mogelijkheden hiervoor te kijken.

Downloaden: Tick (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2013, 11:41
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.