Tetris Monsters gaat bekende blokkenspel met Pokémon mengen

Pokémon en Tetris in één spel? Uitgever EA lijkt het te willen maken met Tetris Monsters dat moet uitkomen op iPhone en iPad.

Tetris Monsters iPhone iPadSoms zijn de raarste combinaties van speltypes samen ineens hartstikke geslaagd. Een van de meest opzienbarende voorbeelden de afgelopen jaren was bijvoorbeeld Puzzle Quest: aangekleed als een avonturenspel met ridders en een onderlinge machtsstrijd, was het een Bejeweled-achtig puzzelspelletje tegen de computer. Uitgever EA, bekend van onder meer FIFA, De Sims en The Simpsons Tapped Out, heeft nu een bijzondere combinatie van Tetris en Pokémon aangekondigd in een trailer.

Tetris Monsters, dat lijkt de Engelstalige naam te worden van het spel dat zich nog niet helemaal uit de doeken doet in de aankondigingstrailer. Maar dat het Tetris met Pokémon combineert, is wel duidelijk. In het eerste gedeelte van de video zie je het bekende blokkenspel waarin massa’s lijntjes worden weggewerkt, daarna komt uit het niets een scala Pokémon-achtige monsters tevoorschijn. Kleurrijke beestjes in compact ogende vormen, die elkaar een paar tellen later belagen met aanvallen.

Hoe de twee spelelementen in elkaar grijpen is nog niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat je lijntjes moet maken om een aanval uit te voeren, maar de grote massa blauwe blokjes onderin het veld is nog lastig te verklaren. In Tetris is het van origine de bedoeling dat je zoveel mogelijk blokjes uit beeld werkt en zo laag mogelijk in beeld je punten mee scoort: bij een vol beeld ga je namelijk af en hoe hoger je komt, hoe rommeliger je blokkentoren vaak wordt.

Er is verder nog niks bekend over Tetris Monsters. Een releasedatum is niet bekend; het is ook niet bekend of EA het spel ook buiten Japan zal voeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 19:35
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.