iOS game-update: Kid Tripp, Knightmare Tower en schieten in Neon Shadow

Drie gave trailers van in ieder geval twee gave iPhone- en iPad-games: Kid Tripp, Knightmare Tower en 3D-shooter Neon Shadow.

GU MA Kid Tripp natuurwereld iPhoneDrie trailers die alledrie met recht Trailer van de Dag zouden kunnen zijn, je kan het slechter treffen bij een opening van de iOS game-update week midden in de vakantie. Kid Tripp zie je alvast op de afbeelding hiernaast en is een nostalgische maar onverbiddelijk lastige platformer, Knightmare Tower laat je omhoog springen en stuiteren op aanvliegende monsters en Neon Shadow is een aankomende 3D-shooter die je met twee spelers op één iPad kan spelen.

Springen en gaan als een raket: Knightmare Tower

GU MA Knightmare Tower iOSAls je puur de speltitel bekijkt, verwacht je misschien eerder een horrorspelletje. Of iets wat een horrorspelletje probeert maar niet verder komt dan het zoeken van objecten als een haarborstel, nachtlampje en doosje met bloedzuigers. Niks is minder waar! Knightmare Tower is een highscorespelletje waarin je wordt afgevuurd in een raket die van hout lijkt… en waarna je van object naar object moet stuiteren om jezelf in de lucht te te houden. Je kantelt de iPhone om de ridder op zoek naar knusse metgezellen te bewegen tussen de muren en langs alle obstakels en tikt op doelwitten om jezelf erop te storten en zodoende krachtig terug te veren. Stuiter je te weinig en stagneert je gang omhoog, dan wacht de greep van de lava en het menu waarin je het volgende potje kan beginnen. In de basis klinkt het simpel, maar wat Knightmare Tower bijzonder maakt, is dat er tientallen verschillende stuiterdoelwitten zijn die je vaak anders moet benaderen. Stekels? Nee, wegwezen! En wat dacht je van stuiterballen die je belagen met munitie? Knightmare Tower is hooguit een nachtmerrie in haar hectiek. Die vliegt je werkelijk om de oren. Als je niet oppast, is een potje zo snel voorbij als een portie fruit hakken in Fruit Ninja.
Downloaden: Knightmare Tower (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Kid Tripp: pixels en progressie

GU MA Kid Tripp grove pixels iOSJe hebt grofkorrelige pixels in platformspellen voor de iPhone en iPad en grofkorrelige pixels, maar amai, Kid Tripp heeft echt gigantische grofkorrelige pixels. De resolutie van de nieuwe platformer is zo laag dat het bijna voelt alsof je op een Gameboy Color aan het spelen bent; touchscreen of niet. En weet je wat? Qua moeilijkheidsgraad doet het spel ook een greep naar het verleden. Een verleden dat spellen van 70 gulden bedoeld voor kinderen nog ongenadig hard konden zijn en je volledig opnieuw lieten beginnen als je door je drie levens was heen gegaan. Kid Tripp biedt een bijna ritmische aaneenschakelig van objecten die op je af komen en je ren- en springsessie kunnen beëindigen. Vissen springen uit het water, flarden schieten langs je oren, platformen gaat omhoog en omlaag, planken schuiven naar je toe en dan weer weg: het zijn klassieke elementen binnen het genre, maar hier worden ze wel héél snel op elkaar gevolgd. Goed zijn in Kid Tripp is een kwestie van doorzettingsvermogen en onbewust ook je herinnering aanspreken. De eerste keren dat je een level speelt, ga je keihard op je smoel omdat je wordt overweldigd door de gevaren, de volgende keren zie je het patroon er steeds meer in en in de ultieme poging ben je steeds op het juiste moment op de juiste plek en wekt Kid Tripp even een euforisch gevoel op. Je moet er wat voor over hebben.
Let op: druk op de rechterkant in beeld om te rennen!
Downloaden: Kid Tripp (€0,89, universeel, iOS 5.1+)/strong>

Trailer van de Dag: Neon Shadow

GU MA Neon Shadow iPad vasthouden tijdens spelenHet klinkt niet zo tof als Wolfenstein, Doom, Quake of Unreal, maar er is ondertussen al wel een 3D-shooter in de pijplijn die iets enorm tofs in huis heeft voor de iPad. Neon Shadow lijkt een shooter van het puurste soort te worden. Een waarin je rent in gangen in futuristische omgevingen die alleen maar zijn gemaakt om te schieten, schieten en nog eens te schieten. Het spel dat op de iPhone, iPad en Android moet uitkomen, kan je op Apple’s tablet met twee personen tegelijk in de multiplayer spelen. Niet bijzonder? Ja ho, wacht eens: samen op één scherm! De lange kant van de iPad wordt dan in tweeën gedeeld en de spelers aan weerszijde van het scherm kunnen hun personage allebei laten lopen met een stick, laten kijken met vegen en laten schieten. Lang leve de wonderen van de multi-touch besturing! We doen er meteen nog een trailer bij zodat je een beter beeld krijgt van de gameplay, ook op iPhone. Het is nog niet bekend wanneer Neon Shadow uitkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 20:20
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.