Telegraaf brengt Telesport-app uit voor iPhone, met Sotsji 2014

De Telegraaf heeft een aparte Telesport-app uitgebracht op iPhone en iPad. Je leest sportnieuws en bekijkt voetbalstanden.

Telesport sportnieuws header iPhoneTemidden van de Olympische Winterspelen in Sotsji en na de eerste vier gouden plakken voor Nederland, heeft de Telegraaf een gloednieuwe Telesport-app uitgebracht voor de iPhone en iPad. De gratis applicatie brengt het nieuws van de sportsite van de krant en beschikt ook over livestanden van belangrijke voetbalcompetities. Voor de huidige Olympische Spelen is een aparte nieuwssectie ingeruimd.

De applicatie die Telesport nu is, vormt het startschot voor een applicatie die na aankomende updates meer op sportstatistieken en persoonlijke voorkeuren ingericht wordt. “We komende tijd voegen we meer diensten toe die het mogelijk maken om gemakkelijk sportuitslagen van favoriete teams of competities te volgen”, meldt adjunct-hoofdredacteur Jan-Kees Emmer over de app.

Voorlopig is Telesport vooral een eenvoudige nieuwsapp. Hij heeft dezelfde moderne maar toch typisch Telegraaf-achtige uitstraling als de normale Telegraaf-app op de iPhone, maar is wel overzichtelijker. Al het nieuws staat strak onder elkaar, voorzien van grote foto’s en natuurlijk chocoladeletter-dikke koppen. Artikelen lezen prima en rustig in een klassieke leesletter. Aan de onderkant van de tekst tref je relevante berichten en lees je reacties, maar een mogelijkheid om zelf reacties te schrijven ontbreekt nog. Een vloeiende veeg volstaat om naar de overzichtspagina van het nieuws terug te keren.

Telesport iPhone header schaatsen Telesport Telegraaf voetbalstanden

Telesport heeft aparte secties voor voetbal, tennis, wielrennen en Formule 1. Daarnaast is er ruimte voor grote tijdelijke sportevenementen, zoals nu Sotsji 2014 dat prominent bovenin het schuifmenu staat. De pagina Scoreboard wijst naar livestanden van de belangrijkste Europese voetbalcompetities, de Turkse competitie en het WK. Zo is bijvoorbeeld de Eredivisie ingedeeld in drie tabbladen: wedstrijden, de competitiestand en het nieuws. Anders dan een aankondigingsafbeelding met de clublogo’s erin is momenteel nog niet te zien van de wedstrijden.

Een aparte applicatie voor Telesport naast de bestaande Telegraaf-app waarin je de sportrubriek ook kan lezen, is volgens manager mobile Patrick Loppé van TMG niet zo raar. Volgens hem is sport een van de peilers van de Telegraaf Media Groep en is 60 procent van het online verkeer bij de krant afkomstig van mobiele devices. In de normale nieuwsapp lees je bijvoorbeeld geen livestanden. De Telesport-app vervangt de eerder verkrijgbare Telesport Voetbal App.

Downloaden: Telesport (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Telesport is net live gezet door De Telegraaf. Het kan zijn dat je de oude versie nog ziet in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 9:27
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.