Versu: interactieve verhalen-app van makers Second Life

De interactieve verhalen-app Versu van de makers van Second Life laat je zelf keuzes maken tijdens de voortgang van een boek.

Versu iconSecond Life-ontwikkelaar Linden Labs heeft de iPad-app Versu uitgebracht. Versu is een experimentele verhalen-app, waarin je interactieve boeken kunt lezen. Tijdens het lezen maak je keuzes, die bepalen welke kant het verhaal opgaat. Op deze manier ga je bijvoorbeeld een dialoog aan met fictieve personages of verken je een verlaten huis vol met geheimen. Op het moment is er nog maar een handjevol verhalen beschikbaar: je krijgt standaard drie verhalen en je kunt een vierde kopen vanuit de app voor €4,49. De prijs hiervan staat incorrect aangegeven als 449 dollar.

Versu screenBij een aantal verhalen in Versu heb je de keuze om één van meerdere hoofdrolspelers te volgen. Bij alles dat je zegt of doet wordt in de boeken afgewogen hoe andere personages op je zouden reageren. Het resultaat is een verhaal dat op meerdere manieren kan lopen en ook heel anders kan eindigen. Het principe doet erg denken aan oude avonturenboeken, waarin je naar een andere bladzijde moest bladeren nadat je een bepaalde keuze had gemaakt.

De systemen achter Versu zijn in staat om te voorspellen hoe iemand met een bepaalde persoonlijkheid op iets zou reageren. De makers zeggen dan ook dat het later mogelijk zal zijn om je eigen personages te maken, die op natuurlijke wijze op de fictieve wereld reageren. Op een later punt kunnen schrijvers ook hun eigen Versu-verhalen maken en vanuit de app verkopen.

Versu is gemaakt onder het dak van Linden Labs, door het vorig jaar overgenomen bedrijf LittleTextPeople. Deze startup werkte toen al aan een manier om interactie tussen fictieve personages te voorspellen in bijvoorbeeld een verhaal.

Downloaden: Versu (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 12:09
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.