TankZe voor iPhone: goedkope tankstations in de buurt zoeken

TankZe is een Nederlandse applicatie waarmee je tankstations in de buurt kunt zoeken, voorzien van actuele prijzen. Je kunt zoeken op merk, afstand en prijs en ziet redelijk actuele prijzen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tankze iphoneIn de App Store is een nieuwe Nederlandse applicatie verschenen waarmee je benzine- en dieselprijzen kunt opvragen. Het is niet de eerste app waarmee dat kan, want Tanken (zie artikel) doet hetzelfde. TankZe geeft bij het opstarten twee opties: zoeken op basis van je huidige locatie of op basis van een postcode. Vervolgens krijg je een lijst te zien, gesorteerd op afstand, prijs of merk.

Er is een tabblad ‘Merken’ waarop je kunt aan- en uitvinken welke tankstations je wilt zien. Ook is er een tabblad ‘Brandstof’ om aan te geven welke brandstof je tankt: Diesel, Euro 95 of Euro 98. Op het laatste tabblad is een disclaimer met credits te vinden. In feite hoef je na het instellen van je brandstof en favoriete merken alleen nog het eerste tabblad te raadplegen.

Bij de eerder verschenen applicatie Tanken was er kritiek dat niet alle tankstations te vinden waren. Nu wil ik niet op één ervaring afgaan, maar de Texaco in de buurt staat er echt niet in. Na wat zoeken blijkt deze Texaco als (merkloos) tankstation Bem in de lijst te staan. Dat moet je maar net weten. Bij elk tankstation zie je het adres (met mogelijkheid om naar een kaartje door te klikken), de actuele prijs, de peildatum en de afstand hemelsbreed. Ook kun je een route opvragen.

De datum waarop de laatste prijsinformatie is opgevraagd is redelijk recent (meestal minder dan een week). De prijs zal niet altijd tot op de cent kloppen, maar je krijgt wel een indruk of het tankstation duur of goedkoop is. TankZe is gratis te downloaden uit de App Store, maar is wel voorzien van een reclamebanner: op elk scherm komt een steeds wisselende banner bovenin het scherm in beeld.

Downloaden: TankZe (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2010, 12:30
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen brandstof, diesel, tanken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.