Tagg.ly voor iPhone: snel watermerk op je foto’s en video’s

Voorzie je foto en video eenvoudig van een watermerk, de datum, het tijdstip en de locatie met de gratis app Tagg.ly voor iPhone.

Tagg.ly iPhone app voor watermerk voor foto's en video'sAls je wat verslaggevers in Oekraïne volgt, of wat verslaggevers in de Gazastrook in Egypte volgde, kan je er regelmatig op stuiten. En ook de Nederlandse politicus Geert Wilders maakte zich er recent schuldig aan. Hij publiceerde een foto op Twitter om een demonstratie aan te kaarten, maar de foto die hij gebruikte was drie jaar oud. Manipulatie met oude foto’s komt vaker voor. In het nieuws en op Twitter. Met de nieuwe iPhone-app Tagg.ly help je het niet de wereld uit, maar je maakt het wel iets lastiger.

Tagg.ly voor de iPhone is een eenvoudige applicatie om je eigen naam mee op foto’s te zetten. De app zet je naam subtiel maar leesbaar links onderin de foto en plaats daaronder desgewenst ook de locatie, datum en het tijdstip van de foto of video.

Je kan ter plekke foto’s en video’s schieten en die direct voorzien van een watermerk. Je hebt keuze uit een normale foto- en video-opname, maar ook uit een vierkante. Zo snijdt je daarna niet je eigen naam uit beeld als je een opname doorzet naar bijvoorbeeld Instagram. Ook kan je eerder gemaakte foto’s, afbeeldingen en video’s uit je album selecteren en die direct voorzien van een watermerk.

Tagg.ly iPhone gegevens toevoegen Tagg.ly tag op video

Tagg.ly ontbeert helaas een optie om de tekst wat groter in beeld te krijgen dan de standaardinstelling. Daar is hij compact en zo ingericht, dat ie de foto niet ontsiert. Nobel, maar wel onhandig als je foto of video wordt geüpload naar een dienst die ernstig snijdt in de fotokwaliteit. Dan kan je vermelding moeilijk leesbaar worden. Gelukkig is er nog wel een gave optie om je eigen logo toe te voegen. Die dien je te uploaden naar Imgur, waarna je de URL kopieert om hem in je beeld te gebruiken. De app bewaart de standaardinstellingen zodat je een uniforme stijl hebt op alle beelden.

Natuurlijk blijft het voor personen die misbruik willen maken van je beeld, mogelijk dat te doen. Er zijn genoeg foto-apps waarmee je eenvoudig een randje van een foto snijdt. Bij een video is dat heel wat moeilijker, en op dat gebied is Tagg.ly nog net iets waardevoller dus. Naast dat het misschien sowieso leuk is om je naam op je foto of video te zetten.

Downloaden: Tagg.ly (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2014, 11:41
Categorieën Diensten, Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.