iCulture speelt: Pants, Not Quite Red en stealthgame Agent RX

Agent RX is een Metal Gear Solid-achtige spionagegame voor iPhone en iPad, Pants een nieuw highscorespelletje en Not Quite Red 'n roguelike.

ICS Pants iOS headerDe browsergames hebben het ook heus deels op hun geweten. En ook als er geen mobiele games waren, hadden nog genoeg kleine indie-developers de visuele stijl aangemeten omdat het detaillering en dus geld bespaart. Maar op de iPhone, iPad en andere smartphones is de pixelstijl wel écht weer helemaal teruggekomen. Vandaag zomaar weer roguelike Not Quite Red en het highscorespelletje Pants! die het adopteerden. Agent RX doet iets heel anders. De sluipgame knipoogt naar Metal Gear Solid.

Not Quite Red: kleine roguelike

ICS Not Quite Red iPad iPhoneRoguelike. Dat is de omschrijving van highscoregames met diepgang in de vorm van een RPG, waarbij je zelf tijdens het spelen ervaring op doet en upgrades verzamelt. De helft van de fanatiek gamende redactie van iPhoneclub zweert erbij, de ander heeft er niks mee. Not Quite Red probeert de gulden middenweg te vinden en beide partijen te pleasen. Het is wel een roguelike – zelfs een gedrapeerd in retrotastische pixelstijl, maar hij heeft zo weinig om het lijf, dat het bijna aanvoelt als een normaal highscorespelletje. Je trekt erop uit met een ridder of magiër en overleeft met je beperkte levensenergie zoveel mogelijk vijanden. Sommige zijn handig om te meppen, voor anderen kan je beter een van je spreuken inzetten. De mana en de spreuken daartoe verzamel je onderweg bij rustpunten en zo blijf je de krachten verdelen. Totdat het niet meer uitkomt. Dan verander je in een grafsteen en mag je hopen dat je de hoogste score tot nu toe in beeld krijgt. Fan van roguelikes of niet: Not Quite Red is geinig voor even.

Downloaden: Not Quite Red (€0,89, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Pants: help, ik mis ondergoed!

ICS Pants vallenWe blijven in de pixelsferen hangen, maar dan met een nieuwe game die wel absoluut als highscorespelletje bestempeld kan worden. In Pants vallen mannetjes uit de hemel en die kan je maar beter aankleden voordat ze naakt op de grond terecht komen. Echt, wij verzinnen het ook niet! Als je een mannetje zowel voorziet van sokken, een broek en een shirt, krijg je één punt. Weet je de set ook nog volledig in de gelijke kleuren te krijgen, dan ontvang je zelfs twee punten. Uit de hemel vallende mannen doen niet aan trendwatchen klaarblijkelijk. Hoe dan ook moet je eerst maar eens zien of je überhaupt een punt kan halen in Pants. Want oei: drie waslijnen uitlijnen zodat je mannetje in de kleding wordt gehesen, is zo eenvoudig niet. En als het je ook maar één keer niet lukt, is je highscorepoging ten einde. Net zo lastig als je ontgroening van Flappy Bird, maar het wordt al snel behapbaarder.

Downloaden: Pants! (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Agent RX lijkt wel wat op Metal Gear Solid

ICS Agent RX stealthgame iPad iPhoneIn het najaar van 1998 stond de Sony PlayStation op zijn top. Metal Gear Solid deed zijn intrede op de console en verbaasde vriend en vijand met zijn diepgaande en spannende gameplay. Dat – en de kenmerkende aankleding van de game waarin personages contact met elkaar opnamen in schetsen en soms op zwarte schermen. Aan alles wat je ziet en hoort in de nieuwe iOS-game Agent RX, weet je dat de Maleisische makers een enorme voorliefde voor die sluipgame hadden. In de sfeer zetten ze een ronduit aardige imitatie van Metal Gear Solid neer.

Op het gebied van gameplay geldt dat helaas een stuk minder. Agent RX maakt gebruik van een drukbesturing die net niet lekker uitpakt. Je tikt een keer op de grond om je geheim agent te laten lopen, tweemaal om te rennen en op muren om daar te schuilen. Maar vooral in het laatste reageert de game wat traag en slecht. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je aan de verkeerde kant van een object staat te schuilen voor de vijand, omdat je er net iets te dicht tegenaan liep. Het zijn dat soort dingetjes, samen met de animaties in de game, die Agent RX niet brengen op het niveau waar het zou kunnen staan. Een mislukte hommage.

Downloaden: Agent RX (€1,79, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2014, 19:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.