Symbols voor iPhone: wat betekent dat symbool?

Symbols is een app van de Nederlandse student Remy Konings. Hij maakte een app waarmee de betekenis van allerlei symbolen wordt uitgelegd.

symbols iphoneSymbols voor iPhone is een handige app van Remy Konings, student aan de kunstacademie in Rotterdam. Remy maakte een app waarmee je allerlei informatie over symbolen kunt opvragen. Wat betekent een kevertje bijvoorbeeld in Oud-Egyptische kunst? De app legt uit dat het een scarabee voorstelt en vertelt ook wat het voor de Oude Egyptenaren symboliseerde. Maar ook de betekenis van kruisen, hexagrammen, pentagrammen en andere symbolen is terug te vinden.


symbols scarabSymbols is handig voor reizigers die onderweg symbolen tegenkomen en willen weten wat ze betekenen. Maar ook voor studenten cultuurstudies of kunstgeschiedenis kan het handig zijn. Je kunt alle symbolen offline bekijken. Er zitten meer dan 100 stuks in, inclusief fonetische uitspraak (in het Engels) en uitleg (eveneens in het Engels). Je kunt ook per categorie gaan zoeken, bijvoorbeeld oudheid, dieren, boeddhisme, Chinese karakters en Christelijke symbolen.

Volgens Remy is Symbols een unieke app en daar zou hij wel eens gelijk in kunnen hebben. Er zijn in de App Store talloze apps die symbolen beloven, maar die zijn eigenlijk alleen maar bedoeld om grappige tekentjes in sms- en Facebook-berichten op te nemen. Maar een app die uitlegt wat veelgebruikte symbolen betekenen, die konden we zo snel niet vinden.

Downloaden: Symbols for iPhone (€0,89, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2013, 7:50
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerp symbolen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.