Last Temple 2: nieuwe match-3 voor iPad

Last Temple 2 is een nieuwe match-3 game voor de iPad waarin je steentjes van het boord haalt door gelijkgekleurde met elkaar te combineren. Het spel is niet bijzonder, maar speelt wel lekker weg.

Last Temple 2 iPad match-3In sommige genres maakt het niet uit hoeveel spellen ervan verschijnen, maar blijven games toch aardig om te doen. Last Temple 2 is bepaald niet de eerste match-3 game voor de iPad, waarin je drie of meer gelijkgekleurde steentjes aan elkaar rijgt om ze te verwijderen en nieuwe steentjes in het speelveld te laten rollen. Zoals wel vaker in dit genre, is Last Temple 2 aangekleed met een maya-sfeertje en maken panfluit-achtige klanken deel uit van de muziek.

Last Temple 2 verderop iPadEcht bijzonder kan je de afwerking van Last Temple 2 dus niet noemen. Het spel doet verder ook niet eens de moeite om je een verhaal voor te schotelen of je doormiddel van filmpjes of tekst in de spelwereld te lokken. Zodra je het spel opstart, zie je een bont gekleurd eiland voor je en kan je meteen aan de slag met het eerste match-3 veld. Daarin moet je gelijkgekleurde stenen met elkaar combineren door er een lijn door te trekken. Alle vakjes die je hebt geraakt, veranderen van zandkleurig naar blauw. Als je alle vakjes hebt gehad, eindigt het level en afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je dan nog over hebt, kan je rekenen op een waardering van 1 tot en met 3 sterren.

Misschien is het omdat Last Temple 2 meteen zo vertrouwd aanvoelt, maar voor je het weet werk je level na level af en ben je langer aan het spelen dan je lief is. Dat het gameplaymechanisme van lijntjes trekken door steentjes werkt, dat bewees Azkend eerder al op de iPad. Bovendien was ook de eerste Last Temple op het touchscreen al een aardig succes met 100.000 downloads in de eerste week.

Last Temple 2 kracht kiezenNet als de voorganger en Azkend, krijg je ook in Last Temple 2 al snel een gevoel van spanning als je je voorgenomen hebt drie sterren op elk level te halen. Hoe verder je in het spel bent, hoe lastiger dat wordt en hoe meer obstakels je in de weg staan. Zo heb je steentjes met schilden die je twee keer moet combineren en krijg je bijvoorbeeld steeds meer verschillende steentjes in het veld.

In de 80 levels van het spel kan je verderop ook tien verschillende power-ups inzetten die je helpen je doelstelling sneller te bereiken. Daarbij kan je bijvoorbeeld denken aan lasers die gelijke steentjes op het bord wegbranden of ijsblokken waarmee je een grote scorecombo kan maken. Last Temple 2 weet zich qua originaliteit nooit te onderscheiden van talloze eerdere aanbiedingen op dit gebied, maar soms hoeft een spel niet bijzonder te zijn om toch lekker weg te spelen.

Downloaden: Last Temple 2 (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2012, 17:10
Categorie Games
Onderwerp match-3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.