Steve Jobs wilde ‘Android vernietigen’

In de biografie van Steve Jobs zou hij zich hebben uitgelaten over Android. Hij wilde alles inzetten om het mobiele OS van Android te vernietigen, omdat ze dingen hadden gestolen van Apple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Steve Jobs biografieOver een paar dagen komt de biografie van Steve Jobs uit, maar inmiddels verschijnen er al een aantal fragmenten uit het boek online. In een van de opmerkelijkste quotes blijkt dat Jobs erop gebrand was om Android te vernietigen. Het mobiele OS van Google zou zoveel van Apple hebben gestolen, dat geen financiële compensatie het ooit bij Jobs goed had kunnen maken.

Volgens de officiële biografie was Steve Jobs razend toen in januari 2010 HTC een Android-smartphone aankondigde die qua features erg op de iPhone leek. Dit leidde tot een rechtszaak. Jobs liet zich hierover uit bij zijn biograaf.

Als het nodig is blijf ik doorvechten tot mijn laatste adem. Ik zal iedere cent van Apple inzetten om dit recht te zetten. Ik ga Android vernietigen omdat het een gestolen product is, hiervoor ben ik bereid een thermonucleaire oorlog te voeren.

Later sprak Jobs met Google-topman Eric Schmidt in een café over de kwestie, maar daar werd de strijdbijl niet begraven. Jobs zei dat hij het geld van Schmidt niet hoefde, ook al bood hij hem 5 miljard dollar: “Ik wil gewoon dat je stopt met het gebruiken van onze ideeën in Android, dat is alles.”

De kans bestaat natuurlijk dat de uitspraak van Jobs deel uitmaakt van een groter verhaal. Over Jobs zijn mening rond 2011 wordt niet door de bron gesproken. Hier zullen we pas op 24 oktober achter komen, wanneer de biografie in de winkels ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2011, 13:47
Categorie Boeken
Onderwerpen android, biografie, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.