Steampunk komt tot leven in de game SteamPirates

De ontwikkelaar van de populaire game Mecho Wars, Luc Bernard, heeft de eerste informatie en screenshots van zijn nieuwe game SteamPirates vrijgegeven.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

SteamPirates KatDe ontwikkelaar van de populaire game Mecho Wars, Luc Bernard, heeft de eerste informatie en screenshots van zijn nieuwe game SteamPirates vrijgegeven. Hij beschrijft de game als een turn-based role playing game. De game is duidelijk geïnspireerd door steampunk, een stijl die elementen van de 19e eeuw verenigt met science fiction. In SteamPirates speel je Kat, een meisje dat opgegroeid is in de Cat Empire. Nadat Kat erachter komt dat ze geen kat is, gaat ze op zoek naar haar echte identiteit. Wanneer ze jaren later terugkeert naar de Cat Empire blijkt deze geregeerd te worden door Captain Purrrrrrkos, die de oceanen wil veroveren. Wat doet Kat? Blijft ze loyaal aan haar thuisland of voegt ze zich bij de rebellen?


Luc Bernard verwacht niet dat de game voor het eerste kwartaal van 2010 gereed is, maar verklapt al wel een aantal features. Zo is het mogelijk te vechten met je schip en is deze te upgraden, is het mogelijk normale (land-)gevechten te houden, kan je naar vreemde plekken reizen (Cat Cove, Neo Orlans, Beaches, Mermaid Lairs) en zijn er flink veel queesten te vervullen. Bernard noemt SteamPunk een klassieke japanse rpg met Westerse invloeden en een maffe verhaallijn. De game wordt ontwikkeld door hetzelfde team dat ook Mecho Wars heeft ontwikkeld. De soundtrack is afkomstig van Sean Beeson en is al in mp3-formaat te downloaden.

Screenshots:
SteamPirates

SteamPirates

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 23:56
Onderwerp
Categorie
Games
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.