Snapkeys: tekst invoeren met bijna onzichtbaar toetsenbordje

Snapkeys is een app waarmee je teksten kunt typen zonder dat er een fullscreen toetsenbordje zichtbaar is. De app werkt op een T9-achtige manier.

snapkeysiPhoneclub is aanwezig op Mobile World Congress en hoewel Apple ontbreekt en grootse aankondigingen rondom de iPhone hier niet te verwachten vallen, is er toch veel interessants te zien. Zo toonde een ontwikkelaar ons gisteravond de toepassing Snapkeys. Dit is een manier van tekstinvoer, waarbij je geen hinderlijk toetsenbordje op het scherm ziet.

Snapkeys is een universele toepassing, bedoeld voor iPhone en iPad, maar ook voor Android. Het zal via de operators worden aangeboden, hetgeen betekent dat de ontwikkelaar bij Apple nog een flinke kluif eraan zal hebben om een app standaard op de iPhone te laten meeleveren. Snapkeys gaat er vanuit, dat het toetsenbord veel te veel schermruimte in beslag neemt.

Door twee vlakjes met transparante knoppen aan de zijkant van het scherm te tonen, kun je ook teksten intikken. Hoe het werkt, wil de ontwikkelaar nog niet zeggen. Het is ogelijk langere teksten te typen, maar de woorden die je tikt moeten wel vooraf in een geïntegreerd woordenboek staan. Het lijkt op een T9-systeem, maar met gebruik van slechts 6 toetsen. Binnen vijf dagen moet je behendig genoeg zijn met dit toetsenbord om ook langere teksten te maken. Ook Nederlands wordt ondersteund. Het wachten is nu op de operator die het systeem op de Nederlandse iPhones wil introduceren.

Meer info: Snapkeys

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2011, 13:01
Categorie Productiviteit
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.