Slide Circus: hersenkrakers van schuifpuzzels op de iPhone

Slide Circus geeft een nieuwe definitie aan de oude schuifpuzzel. Het iPhone-puzzelspel is inventief en schitterend afgewerkt.

Slide Circus hersenkraker voor iPhone headerIs er nog te innoveren op zoiets tijdloos als een schuifpuzzel? Het vandaag op de iPhone en iPod touch uitgekomen Slide Circus zegt: ja! Dat doet het niet alleen met een rustige interface, maar ook met de mogelijkheid om zelf puzzels te maken en die te delen met vrienden. Dat is nog niet het meest bijzondere. De grote twist is dat je in Slide Circus puzzelstukjes aan een kant uit het scherm kan duwen. Ze schuiven er dan recht tegenover weer in.

Slide Circus is dus niet de traditionele schuifpuzzel die je als gadget op een beurs meekrijgt van een bedrijf dat ‘speelsheid en creativiteit’ (of iets in die geest) hoog in het vaandel draagt. Nee, je hebt een speelveld van dertig tegels voor je neus waarin je steeds niet alleen een losse tegel, maar meteen de hele rij vastpakt. Dat ene brilrandje van naar het midden verschuiven? Dan gaat de hoek van de bril ook mee! Slide Circus vereist een andere manier van denken: soms heb je juist heel erg het wegduwen van de voorwerpen naar de zijkant nodig, om het plaatje aan elkaar te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=562Jqzd9fP0

De afwerking van het spelletje is prachtig, met rustige achtergrondmuziek die je door kan laten spelen zonder er snel flauw van te worden, leuk getekende objecten en overzichtelijke menu’s. Maar hoe vriendelijk de uitstraling van het spel ook is; de puzzels gaan niet in de koude kleren zitten. Ook al is er een voorbeeldfunctie altijd bij de hand: zeker als er gaandeweg het spel ook ‘trap tiles’ worden geïntroduceerd die de composite kunnen manipuleren, kan je flink je hersens laten kraken met Slide Circus. Als je een puzzel klaarspeelt in een laag aantal bewegingen, kan je rekenen op de maximale score – maar misschien is het eerst maar eens zaak de 90 standaardlevels te kunnen halen.

Het spel stopt echter niet bij negentig levels. Ontwikkelaar FDG Entertainment laat al weten dat er gratis updates aanstaande zijn en bovendien kan je het spel nog eindeloos verlengen met de mogelijkheid om zelf puzzels te maken, en die van anderen te kraken. Door de applicatie te koppelen aan je Facebook-account, kan je levels uitwisselen met anderen. Via Apple’s Game Center kan je achievements verdienen en scores vergelijken met medespelers.

Slide Circus voorbeeld zien Slide Circus puzzel maken voor iemand

Slide Circus is prachtig gemaakt puzzelspel waaraan je onwetend begint aan iets waarvan je denkt dat heel belegen en simpel is. Speel echter een tijdje door en het begrip schuifpuzzel staat gelijk aan ‘hersenkraker’.

Downloaden: Slide Circus (€0,89)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 11:04
Categorie Games
Onderwerpen puzzel, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.