Second Life-ontwikkelaar brengt eerste iOS-game Creatorverse uit

Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, heeft de eerste iPad-game gemaakt. Creatorverse is een game waarbij je met meerdere mensen de Creatorverse Galaxy gaat ontdekken en creatieve dingen bedenkt.

creatorverseLinden Lab is een naam die veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Ze zijn de makers achter Second Life, de virtuele wereld die ooit zo groot dreigde te gaan worden dat gemeentes, banken en andere organisaties begerig toehapten… waarna de hele handel als een nachtkaars uitging. Linden Lab bestaat nog steeds en heeft nu de eerste stappen gezet op het gebied van iOS. Creatorverse speelt zich af in een simpele 2D-omgeving op de iPad, die je met anderen deelt, de Creatorverse Galaxy.

Je kunt creaties van andere spelers downloaden en bewerken op de eigen iPad. Het ziet er kleurrijk uit en is ook geschikt voor kinderen. Eigenlijk is Creatorverse meer een omgeving om lekker creatief bezig te zijn, dan een game met een duidelijke verhaallijn.

Je komt terecht in een droomwereld waar je samen met anderen vormen kunt bedenken, dankzij het touchscreen van de iPad. Je bepaalt zelf wat je maakt: interactieve kunst of een natuurkundig speeltje. Volgens de makers is het intuïtief in gebruik en daarom geschikt voor iedereen. Niets is voorgeschreven en omdat je zelf dingen kunt bedenken is de game ook nog eens educatief. Geen idee wat je er zoal mee kunt? In onderstaand filmpje worden voorbeelden gegeven.

Downloaden: Creatorverse (€4,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 10:26
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.