Skype 2.0 voor iPhone belt voortaan via Wi-Fi en 3G-netwerk

Skype 2.0 is verschenen, waarmee het mogelijk wordt om via 3G te bellen. Wel geldt er een tijdslimiet: tot augustus is het gratis, daarna moet je een abonnement betalen.

skype iphoneSkype heeft een update gekregen naar 2.0 met een paar grote verbeteringen. Opvallend is de melding dat het nu mogelijk is te bellen via je 3G-verbinding. De gesprekken van Skype-naar-Skype zijn daarbij tot minimaal augustus 2010 gratis. Daarna moet je een abonnement afsluiten om nog langer via 3G te kunnen bellen. Bovenop dat abonnementsgeld komen natuurlijk ook nog de eventuele datakosten van je provider. Hoeveel Skype gaat rekenen voor het bellen via 3G is nog niet bekendgemaakt, maar zelf spreken ze van een “klein bedrag”.

De geluidsweergave bij Skype-naar-Skype-gesprekken is in de update ook verbeterd: op de iPhone 3GS en vanaf de tweede generatie iPod touch wordt voortaan de SIL-codec voor breedbandaudio gebruikt. De indicatie van de gesprekskwaliteit is beter, de applicatie start sneller op en je krijgt sneller toegang tot de nummertoetsen vanaf je iPhone-beginscherm.

Downloaden: Skype 2.0 (gratis)
Tipgevers: Ronald, Yoram (via contactformulier) en Thomas en Arnold (via Twitter)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2010, 23:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen 3G, chatten, instant messaging, skype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.