Shopboard: Nederlandse aanbiedingen op iPad

Shopboard is een iPad- en iPhone-app waarmee je aanbiedingen van meer dan 50 winkels ziet en dagaanbiedingen kan gebruiken.

Shopboard iPad iPhone winkel-appDe Nederlandse aanbiedingsapplicatie Shopboard heeft de overstap gemaakt van de iPhone naar de iPad. Met ingang van de laatste update is de app geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad. Shopboard indexeert van meer dan 50 Nederlandse winkels de nieuwste aanbiedingen en laat die per categorie zien. Ook is er een sectie met uitgelichte dagaanbiedingen waar je maar even gebruik van kan maken.

Shopboard zoekfunctieIn de App Store-omschrijving van Shopboard zie je van welke winkels de applicatie de aanbiedingen elke week op een rij zet. Er zitten heel wat bekende namen bij, waardoor je gemakkelijk kan stellen dat de applicatie de concurrentie aankan met folder-apps die er al waren voor de iPad.

Het verschil is dat je hier niet virtueel hoeft te bladeren, maar de aanbiedingen ziet in overzichtelijke hokjes naast en boven elkaar. Je kiest eerst een categorie winkels (kleding, webshops of boodschappen bijvoorbeeld), kiest dan een winkel en raast daar door de aanbiedingen. Het middelste tabblad van de applicatie in de balk onderin leidt je meteen naar de zoekbalk en levert gepaste resultaten op. Handige functie!

Shopboard aanbiedingAls de gebruikersgemeenschap van Shopboard wat levendiger wordt dan tot nu toe, heb je meer aan het feit dat elke gebruiker bij elke aanbieding een duimpje omhoog of omlaag kan zetten en zelfs een oordeel kan schrijven over een aanbieding. Je weet dan ook of je die goedkope magnetron van die huishoudspullenzaak wel moet kopen. Je kan aanbiedingen ook delen naar sociale netwerken, als je er een van de daken wil schreeuwen.

Het laatste grappige foefje van Shopboard is dat de app bijhoudt hoeveel je hebt bespaard middels de aanbiedingen. De prijzen worden dan tegenover de (vaak onjuiste) vanaf-prijzen gelegd. Niet helemaal realistisch misschien, maar wel een geinige toevoeging. Een vergelijkingstabel met de prijzen van hetzelfde product op andere sites en bij andere winkels, zou Shopboard al snel nóg nuttiger maken. Nu is het een snel en goed alternatief voor de folder-apps.

Downloaden: Shopboard (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2013, 20:55
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen folder, shoppen, winkelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.