Scan 2.0: QR-code scanner voor iPhone vernieuwd en sneller

De QR-code scanner Scan is sneller geworden in update 2.0 van de iPhone-app en heeft tevens een nieuw uiterlijk aangemeten.

QR-code scanner iPhone iPod touch iPadScan, een van de bekendste QR-code scanners op de iPhone en iPad, heeft een belangrijke update naar versie 2.0 gekregen. De voornaamste verbetering is dat de applicatie sneller is geworden met het scannen van de codes, voor QR-, UPC-, ISBN-codes en standaard EAN-streepjescodes. De applicatie is eveneens in een nieuw uiterlijk gegoten en is daarmee meteen geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en de iPad mini.

Scan 2.0 iPhone QR-code scannerDe app ziet er wat minder ouderwets (of misschien tijdloos) uit dan voorheen. De app voelt degelijker, met een stevige semi-transparante rand om de code mee te scannen en kleine ronde knoppen onderin het scherm die je naar de instellingen leiden en de geschiedenis van gescande onderwerpen tonen. Met een centrale knop bovenin activeer je de flitser van de iPhone om bij te schijnen en met de knop rechtsboven kan je een foto uit je fotoalbum plukken.

In de korte test die we uitvoeren, bevinden we dat Scan 2.0 een uiterst snelle scanner is geworden. Met name QR-codes worden snel herkend, ook als je ze schuin of klein in beeld pakt. Streepjescodes gaan wat moeizamer. Hoe snel de scan ook voltooid wordt; het opvragen van de webpagina gaat helaas niet altijd snel, zowel via Wi-Fi als 3G. Dat maakt een link naar andere QR-code apps nog altijd niet overbodig.

Downloaden: Scan (gratis, universele app, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 17:30
Categorie Diensten
Onderwerpen qr-code, skyscanner, streepjescode

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.