iOS game-update: Nederlandse Meganoid2, Dragon Slayer en Heroes of Order & Chaos

Twee nieuwe gratis games voor de iPhone en iPad in imposant 3D: Dragon Slayer van Glu Mobile en Heroes of Order & Chaos van Gameloft.

GU WO Heroes of Order and Chaos iPhoneDe liefhebber van 3D-games en de hand op de knip kan zijn geluk niet op in de iOS game-update vandaag, die door Thanksgiving eigenlijk de donderdag van normale gameweken speelt. In Dragon Slayer trek je je zwaard tegen enorme draken die je in Infinity Blade-stijl kan uitschakelen, en in Heroes of Order & Chaos trek je online met teamgenoten ten strijd in een veroveringsspel. Verder hebben we de gloednieuwe Nederlandse platformer Meganoid 2.

Dragon Slayer: gratis draken vechten

GU WO Dragon Slayer iPhoneGlu Mobile blijft maar bezig met het uitmelken van het vechtsysteem van Infinity Blade. Een knop om links te ontwijken, een knop om rechts te ontwijken, een knop om een aanval mee te weren, een knop voor een speciale aanval en tientallen swipes om uit te voeren in beeld als je een aanval hebt gepareerd zodat je de tegenstander kan belagen. Glu deed het al tweemaal in de Romeinse arena met Blood & Glory en onlangs nog erg geslaagd in Death Dome. Nu zet de uitgever grote draken tegenover je. Metershoge en lange monsters met stekels, uitstekende tongen, uitslaande vleugels en reusachtige stampvoeten. Het vechten ertegen gaat net zo soepel als in andere games in het genre: je moet even je reflexen aanscherpen voor de aanvalspatronen tegen de draken en het overleven maar. Helaas, in dit geval, is de in-app purchase bedoeling van Dragon Slayer, zo transparant als wat. De schildknop is de enige knop waarmee je zware Mighty Attacks kan stoppen, en die knop loopt leeg. De levensenergie die van je af wordt gemept, herstelt niet na een gevecht en verlangt een potion om op te krikken. En de speciale aanvallen van je sidekick? Ja hoor, ook die lopen leeg. En maar geld pompen om ze op peil te houden. Dragon Slayer speelt leuk en zet toffe, beestachtige schepsels tegenover je – maar als je je voortgang in het spel moet kopen, houden wij ermee op. Burn baby burn.
Downloaden: Dragon Slayer (gratis, universele app, vanaf iOS 4.3)

Meganoid 2: Nederlandse platformer

GU WO Meganoid iPhone iPod touchGisteren hadden we een hommage aan oude pixels in de iOS game-update met 4NR en vandaag doen we het gewoon nog eens dunnetjes over. Het leuke aan Meganoid2 is dat het afkomstig is van de Nederlandse ontwikkelaar Orange Pixel, ofwel Pascal Bestebroer. Hij zag in het eerste deel zo’n succesje, dat het een vervolg rechtvaardigde. Voor een tijdelijke introductieprijs van 89 cent heb je er een aardig pittige platformer aan, die in essentie wel wat lijkt op de begin dit jaar tot Game van de Week uitgeroepen Run Roo Run. Je hebt compacte omgevingen met steeds meer vallen en gevaren die je moet zien te overleven, waarbij je moet weten dat de eerste aanraking je dood betekent. Jouw wapens? Een dubbele sprong, een messcherpe timing en het geduld om een level keer op keer opnieuw te willen doen. Per level kan je drie trofeeën uitgereikt krijgen, voor het halen van een level, het pakken van het beeldje en het finishen binnen tijdslimiet. Bestebroer waarschuwt maar alvast: dit spel is niet makkelijk. Het ligt in ieder geval niet aan de haarscherpe besturing. Tanden erin!
Downloaden: Meganoid 2 (€0,89, universele app, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Heroes of Order & Chaos

GU WO Heroes of Order and Chaos screenshotNa Shrek, Men In Black en My Little Pony bewijst Gameloft dat ze ook best een gratis spel kan maken dat een fanatiek gamerspubliek kan aanspreken. Het vandaag uitgebrachte Heroes of Order & Chaos is die game. Het is een MOBA – een Multiplayer Online Battle Arena. Dat houdt in dat je met een team van online kameraden tegen een vijandelijk team aantreedt in gevechten waarin je strijdt om gedeelde doelstellingen. Je kan het spel alleen spelen, maar ook 3 tegen 3 of 5 tegen 5 op verschillende speelvelden die daarvoor zijn gemaakt, exclusief de rekruten die je op de kaart verzamelt. De bedoeling is dat je de oppertoren van de tegenstander uitschakelt voordat de tegenstander dat bij jou doet. Dat betekent dat je als team gevorderde tactieken moet toepassen om jezelf te verspreiden over het speelveld. Lok een tegenstander uit in de ‘fog of war’ en laat hem vervolgens in een vlaag van je teamgenoten lopen. Besluip de ene kant van het veld, terwijl je de indruk wekt de andere kant aan te vallen. En: spaar personages met verschillende krachtige aanvallen. Standaard krijg je er drie waar tussen je kan schakelen, maar je wordt ook beloond voor tijd investeren in het spel en regelmatig terugkomen. In totaal zijn er dertig strijders die je allemaal kan upgraden om sterker de strijd in te gaan. Heroes of Order & Chaos ziet eruit als het eerste de beste freemium-game met drukke menu’s waar je van alles aan uit kan geven, maar het is in de kern een gaaf en anders online spel met een tof spaarelement.
Downloaden: Heroes of Order & Chaos (gratis, universele app, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=FktgTFyDh9A

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 18:59
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.