Scam-applicatie Blocks World Pro beklimt App Store-hitlijsten

Het nieuwe iPhone-spel Blocks World Pro belooft een kopie van Minecraft te zijn, maar bevat eigenlijk niks meer dan een simpel klimspelletje.

Blocks ProDe nieuwe iPhone-app Blocks World Pro belooft spelers een spel dat hetzelfde als Minecraft in elkaar steekt. Kopers komen alleen van een koude kermis thuis: de game blijkt namelijk amper iets gemeen te hebben met Minecraft. Hoewel het spel inmiddels al verschillende negatieve recensies in de App Store heeft gekregen, is hij wel genoeg gedownload om in de top 20 van bestverkochte games in de App Store te belanden.

Blocks Pro screenshotBlocks World Pro zegt nooit letterlijk Minecraft te bieden. In plaats daarvan staat in de App Store omschreven dat het spel erg op de bekende bouwgame lijkt en dat je voorwerpen kunt smeden en in een open wereld kunt bouwen. De screenshots die bij het spel worden gebruikt zijn rechtstreeks uit Minecraft afkomstig. Hierdoor wekt de ontwikkelaar de illusie een port van Minecraft voor de iPhone aan te bieden. Start je het spel echter op, dan krijg je een vrij simpel klimspelletje te zien.

Op het moment van schrijven staat Blocks World Pro op nummer 19 in de lijst met bestverkochte games. In de algemene lijst van best verkopende apps staat het spel op nummer 45.

Er duiken wel vaker apps op die pretenderen iets heel anders te zijn. Afgelopen jaar wist een zogenaamd Pokémon-spel de App Store-hitlijsten te beklimmen, ondanks een immens aantal negatieve waarderingen. Het opmerkelijke is alleen dat Minecraft gewoon in de App Store te vinden is.

Apple introduceerde afgelopen weekend een nieuwe website, waarop ontwikkelaars kunnen aangeven of een app inbreuk maakt op hun intellectuele eigendom. Hierbij gaat het vooral om bijvoorbeeld games die een ander spel nadoen.

Om verwarring te voorkomen linken we bewust niet naar de Minecraft-nepperd die op het moment de App Store plaagt. In plaats daarvan vind je een link naar het originele spel onder dit artikel.

Downloaden: Minecraft – Pocket Edition (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2012, 14:12
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.