Runtastic en Runtastic Pro kampen met problemen na updates

De hardloop- en sport-app Runtastic Pro voor iPhone is voorzien van een probleemupdate waardoor je je sessie niet meer kan opnemen.

Runtastic Pro probleemupdate 2.10Gisteren heb je natuurlijk Runtastic Pro meegepakt, toen we in iCulture Deals vertelden dat de app een dag lang gratis te downloaden was. Maar dat is niet het enige wat Runtastic te bieden heeft. Er is ook een update voor de app uitgekomen, die antwoord geeft op de vraag: wat zijn leuke routes om op te sporten? Op een kaart en in een lijst zie je voortaan routes die jij en anderen kunnen lopen. Je kan ze filteren op afstand, de mate waarin je moet klimmen en het sporttype: rennen, fietsen, hiken of toch iets anders?

Achteraf kan je een afgeronde route delen met vrienden. De permanent gratis variant Runtastic is ook bijgewerkt, maar ontbeert de routefunctie. Beide apps hebben wel verbeterde integratie met Twitter en Facebook. Helaas delen ze beide na de update ook kritieke problemen.

Runtastic Pro fout na updaten iPhoneHelaas is er een grote fout geslopen in Runtastic Pro 2.10. Inloggen met je account kan niet altijd en in ieder geval als je je aanmeldt zonder account, werkt het fundament van de app niet meer. De Start-knop om je sportiviteit te registreren werkt niet en pagina’s waar je naartoe veegt voor bijvoorbeeld de audiospeler of je locatie op kaart, komen slechts gedeeltelijk in beeld. Je ziet een paar losse knoppen waar je niks mee kan – zie screenshot. Ook is de applicatie merkbaar traag, in zowel het doorscrollen van de opties als bijvoorbeeld het doorlopen van de introductiestappen. Onder iOS 6.1 op een iPhone 5 hebben we de app ‘hard’ afgesloten via de multitask-bar en zelfs opnieuw geïnstalleerd, maar het verhelpt de problemen niet.

Runtastic Pro hangt de routes niet direct op aan andere gebruikers die de routes eerder hebben gelopen. Je krijgt niet mee: “Persoon X heeft route Y 22 keer gelopen en zijn te kloppen recordtijd is Z.” Runtastic Pro maakt er dus geen competitie tussen vrienden of andere gebruikers van. Als je dat wel wilt, zal je afspraken moeten maken met andere renners en de resultaten delen op bijvoorbeeld Facebook. Wel kan je een route na het afleggen een beoordeling geven.

Volgens Runtastic moeten zowel de normale app als de doorgaans betaalde Pro-variant wel andere pijnpunten aanpakken. Zo moeten de muziekvolume tijdens de gesproken feedback, een probleem met het weergeven van je statistieken en het berekenen van je snelheid op de iPhone 4 of ouder verholpen zijn. De kans dat je wat met die verbeteringen kan, is door de problemen in de apps helaas klein.

Downloaden: Runtastic Pro (€4,49, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Runtastic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 13:26
Categorie Sport
Onderwerp runtastic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.