RTV Noord-Holland uitgebracht op de iPad

RTV Noord-Holland heeft een eigen iPad-app uitgebracht in samenwerking met ontwikkelaar Peperzaken en het regio-apps project van regionale omroepen. Je leest in de applicatie nieuws uit West-Friesland en omgeving Amsterdam.

RTV Noord-Holland iPad appIn navolging van andere regionale omroepen heeft RTV Noord-Holland haar nieuwe iPad-app uitgebracht. Het gaat om een update van de al langer bestaande iPhone-applicatie die universeel is gemaakt. RTV Noord-Holland maakt deel uit van het regio-apps project van de omroepen en de Groningse ontwikkelaar Peperzaken. De applicatie is dan ook in de stijl opgemaakt waarin eerder RTV Noord, RTV Oost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant al werden uitgevoerd.


RTV Noord-Holland uitzending gemistDat betekent dat je links in het scherm een overzicht hebt met de rubrieken, waarvan de laatste artikelen inschuiven via een paneel midden in het scherm. Als je op een artikelkop drukt, schuift rechts in het scherm het artikel zelf in. Omdat de rubrieksbalk en artikelkoppenbalk altijd in beeld blijven staan, behoud je altijd het overzicht in de app.

RTV Noord-Holland heeft een uitgebreide rubricering met een onderverdeling in regio’s. De omgeving Amsterdam, West-Friesland, Texel, Noord-Kennemerland, Zuid-Kennemerland en Het Gooi hebben allemaal een eigen nieuwspagina. Ook kan je in de app het lokale weer en de filemeldingen in de regio bekijken, alsmede live het radiokanaal en de televisiestream opzetten en uitzending gemist raadplegen. Daarnaast kan je ook het Teletekst-kanaal in de applicatie bekijken, is er een aparte sportrubriek, zijn er weblogs en vind je een programmagids in de toepassing.

Downloaden: RTV Noord-Holland (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.