Robocalypse: real-time strategy met maffe karakters

Robocalypse is eindelijk opgedoken in de App Store. Eindelijk omdat deze port van het populaire Nintendo DS-spel al sinds mei in ontwikkeling is.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

RobocalypseRobocalypse is eindelijk opgedoken in de App Store. Eindelijk omdat deze port van het populaire Nintendo DS-spel al sinds mei in ontwikkeling is. Vogster Entertainment heeft met het spel al meerdere prijzen gewonnen en hoopt dat Robocalypse op de iPhone net zo populair zal worden als op Nintendo’s console. Vogster Entertainment gaf al eerder aan dat de touchbediening van de iPhone niet ideaal is bij het spelen van een rts-game, maar de ontwikkelaar heeft er hard aan gewerkt om de bediening van Robocalypse uiterst eenvoudig te houden.

In de game, die als ondertitel Mobile Mayhem draagt, gaat het om maffe karakters en scherpe dialogen. Dat is niet zo vreemd wanneer je je bedenkt dat het spel ontworpen is door het schrijversduo Jay Lender (Spongebob Squarepants) en Micah Wright (Destroy All Humans). Zoals het een goede rts betaamt, is het de bedoeling dat je legers bouwt en bestuurt om de boosaardige Demolisher te verslaan. Robocalypse telt tien verschillende units, 20 soorten wapens, 17 missies, 18 verschillende multiplayermaps en niet te vergeten een aantal krachtige robothelden.

Robocalypse

Wie een potje multiplayer speelt kan het tegen maximaal vier spelers online opnemen. Ook is het mogelijk met een partner in co-op mode te spelen. Er zullen geen extra mogelijkheden toegevoegd worden door middel van ingame betalingen, Vogster Entertainment heeft getracht de game vanaf het begin al zo compleet mogelijk te maken.

Trailer: YouTube
Downloaden: Robocalypse – Mobile Mayhem (€ 3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:56
Categorie Games
Onderwerpen game, strategie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.