Rewember: duik terug in de tijd aan de hand van je foto’s

Rewember is een leuke iPhone-app waarmee je dag van de foto's die je hebt gemaakt, weer naar boven kan halen. De app zorgt ervoor dat je de Facebook-berichten, nieuwskoppen en populaire liedjes van die dag erbij ziet.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rewember dag herinneren op de iPhoneEen leuk app-idee dat we nog niet eerder hebben gezien. Rewember klopt aan bij het fotoalbum op je iPhone en kijkt op welke dagen je foto’s hebt genomen. Vervolgens zorgt de app ervoor dat je de dag of in ieder geval de periode om de foto heen beter kan herinneren. Het haalt nieuws-berichten van die dag op, bekijkt wat de hits waren en als je er toestemming voor geeft, laadt het ook je Facebook-berichten van die dag in.

Als daardoor allemaal herinneringen in je naar boven komen, kan je die er meteen bij schrijven in het notitievak. Rewember biedt zo een aardige database voor je herinneringen. Het nadeel ervan is dat het niet wordt opgeslagen in iCloud en er lijkt ook geen ander back-up mechanisme verbonden aan de app. Nu is het inladen van je foto’s en koppelen van je Facebook-account niet zo’n moeite, maar het is natuurlijk zonde als al je notities verloren gaan bij het overstappen naar een volgende iPhone. Ontwikkelaar LLC Webgames belooft in ieder geval dat ze zelf ook geen persoonlijke activiteiten van je opslaan.

De uitwerking van Rewember is niet helemaal op hetzelfde niveau als het idee. Het kan hier en daar net even verzorgder. Zo verdwijnt het toetsenbord niet automatisch uit beeld na een notitievlak op te roepen, en open je datzelfde notitievak soms pardoes als je de volgende of vorige dag-knoppen onderin beeld drukt. Het is niet het grootste minpunt van Rewember. Dat zijn de Amerikaanse nieuwskoppen die worden aangehaald in de app, waardoor je nauwelijks het idee krijgt wat er destijds speelde in het Nederlandse nieuws. Een mogelijkheid om zelf een nieuwsbron door te geven, ontbreekt helaas. Dat zou een leuke toevoeging zijn voor de volgende versie. Ten slotte kan er ook een handreiking worden gedaan voor de Twitteraars onder ons, want waarom zou je wel mogen graven in Facebook-berichten, maar niet in wat je op Twitter plaatste?

Downloaden: Rewember (gratis, universele app)

Een dagboek bijhouden aan de hand van je foto’s en sociale media? Zie ook de app Momento.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2012, 11:00
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen dagboek, herinneringen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.