Review: Warfare Incorporated, een realtime strategiespel

Warfare Incorporated is een bekende RTS voor Windows Mobile en Palm OS. Deze game heeft nu de overstap naar de iPhone gemaakt, met mooiere graphics en 20 missies.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

warfare_incorporated
Vrijwel ongemerkt is Warfare Incorporated in de App Store verschenen. Er zijn weinig websites die erover hebben geschreven en dat is jammer, want het was jarenlang een van de beste strategiegames op andere mobiele platformen.


Warfare IncorporatedMisschien kennen sommige mensen Warfare Incorporated al in de Windows Mobile-of Palm-versie. De versie die nu voor de iPhone beschikbaar is, lijkt daarop maar is op een aantal punten nog iets verbeterd – al is het alleen maar omdat de graphics op het grote iPhone-scherm er net iets mooier uitzien.
Tegelijk moet ik ook wel toegeven dat de makers wat de graphics betreft nog niet tot het uiterste zijn gegaan. Er zijn iPhone-games met nóg meer detail, maar daar wordt aan gewerkt: er komt een update aan waarin de graphics verbeterd zijn.

De game bestaat uit 20 missies waarbij je al doende het spel leert kennen. Het gaat erom de nieuw ontdekte planeet Icarus te veroveren, waarbij je troepen moet opbouwen, reeds veroverde gebieden moet verdedigen en minerale rijkdommen ontdekt. Na deze 20 missies zijn er meer dan 200 extra missies die door andere gebruikers zijn gemaakt. Je kunt ze rechtstreeks vanaf de iPhone downloaden. Zelf missies maken kan ook: via de website van de ontwikkelaar kun je een toolkit downloaden en op de iPhone zelf vind je een Map-editor.

Warfare IncorporatedTijdens het spelen zie je rechtsonder een kaartje, zodat je weet waar je je in één van de twee beschikbare landschappen bevindt. Hiermee kun je ook inzoomen op een ander gebied op de kaart. Je kunt op een van de troepen of gebouwen tappen om wijzigingen door te voeren.

De game is niet al te ingewikkeld en vereist niet constant aandacht van de speler, zodat je even snel tussendoor iets kunt spelen en daarna de game weer een tijd laat liggen. De vijanden zijn ook niet al te aanvallend, zodat niet niet alles kwijt bent als je even niet oplet. Voor nieuwe gebruikers is er een uitgebreide handleiding waarin je details over elke eenheid en de gebouwen kunt lezen.

Conclusie

Warfare Incorporated is een mooi gemaakte en makkelijk te spelen strategy game, die niet teveel van de speler vraagt. Geschikt om mee te beginnen als je dit type games wilt ontdekken; maar voor de ervaren spelers misschien iets te saai: te weinig units, te weinig aanvallend gedrag van je vijanden. Een pluspunt zijn de vele extra missies en de actieve community, die daarvoor verantwoordelijk is.

Info: Warfare Incorporated

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 2:24
Onderwerp
Categorie
Games
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.