Dwindle is leuk maar mist magie (review)

Review van Dwindle, een spel waarbij je gekleurde bolletjes op het scherm ziet. Door snel een rechthoek rondom bolletjes met dezelfde kleur te tekenen verdien je punten. Toch mis Dwindle de betoveringsfactor van games zoals Doodle Jump.
Ellen de Lange-Ros - · Laatst bijgewerkt:

dwindle iphone
De game Dwindle valt duidelijk in de categorie ‘klein maar fijn’. Als ik de game niet door de ontwikkelaar aangeboden had gekregen, was het spel me waarschijnlijk nooit opgevallen in de App Store. Nu ik er bewust even mee aan het spelen ben geweest kan ik een duidelijk oordeel vellen: Dwindle is leuk, maar niet wereldschokkend.

Wat houdt de game in? In Dwindle zie je steeds bolletjes met drie verschillende figuren in verschillende kleuren op je scherm: paarse
vierkanten, gele cirkels en blauwe driehoeken. De uitdaging is heel eenvoudig: teken rond de vierkanten snel een vierkant op je scherm en tik in het midden. Daarna zullen alle vierkanten verdwijnen. Vervolgens probeer je met het tekenen van een driehoek of cirkel de andere figuren te laten verdwijnen. Je moet daarbij zoveel mogelijk de afwijkende figuren proberen te ontwijken en alleen passende figuren vangen binnen de tekening die je hebt gemaakt. Verder moet je natuurlijk zo snel mogelijk alle gekleurde bolletjes wegwerken.

Voldoende uitdaging

Elk level bestaat steeds uit vijf golven van figuurtjes en heb je niet alle figuurtjes binnen de tijd van je scherm getekend, dan is het ‘game over’. Het spel is niet eenvoudig en bij sommige levels zul je regelmatig opnieuw moeten proberen. Toch is de moeilijkheidsgraad van de game wel op orde. De eerste levels beginnen eenvoudig en pas na verloop van tijd zul je vastlopen. De uitdaging in de levels loopt langzaam op en je zult merken dat je in de lastiger levels wel steeds iets verder komt. Dat zorgt voor de
uitdaging om toch nog een keer te proberen het level wel winnend af te sluiten. Eerder gespeelde levels kun je opnieuw opstarten om je high-score in het level te verhogen en zo mee te spelen in de internationale leaderboards van de game.

Maximale score of eindeloos spelen

De game is opgebouwd uit 40 levels. Per level krijg je een score, die je kunt vergelijken met andere spelers. Je kunt proberen zoveel mogelijk levels uit te spelen, maar kunt ook proberen een maximale score te halen in één level. Ook kun je kiezen voor een ‘endless’ gamemode, waarin je eindeloos kunt doorgaan met tekenen.

Intuïtieve bediening

De bediening van de game is, dankzij het tekenen van de figuurtjes op je scherm, heel eenvoudig en intuïtief. Toch merkte ik af en toe dat het tekenen niet helemaal lekker liep. Met name in de hoeken van het scherm had m’n iPhone nogal eens moeite om te herkennen wat ik precies aan het doen was. Toch was dit niet echt storend, na verloop van tijd leer je precies hoe je het beste kunt tekenen en veeg je snel figuurtjes van je scherm.

Een passende eenvoudige uitstraling

Wat opvalt aan de game is de typerende ‘schoolschrift-stijl’ die we kennen van games als Doodle Jump en Crayon deLuxe. Hoewel deze stijl niet meer uniek is, past hij goed bij de eenvoudige opzet van het spel. In alles in Dwindle namelijk een eenvoudig klein spelletje, dat je snel even speelt. In de opzet is het leuk en het doet wat het moet doen.

Conclusie

Hoewel Dwindle leuk is opgezet, mist het een beetje de betoveringsfactor waardoor je de game steeds weer zou willen oppakken. Dwindle is leuk om te spelen, maar mist de echte magie die toppers als Doodle Jump wel hebben. Was Dwindle rond de zomer van 2008 uitgebracht, dan zou het hoge ogen hebben gescoord, maar momenteel zijn er al zoveel goede games beschikbaar dat Dwindle niet echt meer opvalt. Ben je echter liefhebber van kleine snelle spelletjes met een tijdsuitdaging en hou je van tekenen, dan kun je het spel prima een kans geven en zul je je er zeker mee vermaken.

Info: Dwindle

  • Ontwikkelaar: Unwind
  • Applicatie: Dwindle
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €1,59
  • Geteste versie: 1.02
  • Releasedatum: 12 maart 2010
  • Bestandsgrootte: 4,5 MB
  • Cijfer: 7,0

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 april 2010, 16:32
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.