Dreamcatcher – de betekenis van je dromen op je iPhone

Met DreamCatcher kun je meteen na het ontwaken op je iPhone controleren waar die bizarre droom nou over ging en wat de verschillende elementen uit die droom betekenen.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

DreamcatcherJe wordt wakker en je herinnert je nog vaag wat je gedroomd hebt. Misschien herinner je het wel alsof het echt gebeurd is. Wat zou die droom betekenen? Wat is de reden waarom je het droomt? Dreamcatcher is een applicatie van Nederlandse bodem die antwoord geeft op die vragen. Het is de eerste applicatie van fingerspitze die in de App Store is verschenen.

De applicatie kent twee mogelijkheden: je hebt de optie om vanuit de zes meest voorkomende dromen een uitgebreide beschrijving te zien of je zoekt naar elementen die in jouw droom aanwezig waren om zo de betekenis te achterhalen.

Dreamcatcher biedt een uitgebreide catalogus met daarin bijna 1000 voorwerpen, situaties en emoties waarover je kunt dromen.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je over een tafel gedroomd hebt die buiten staat met jou en al je vrienden er aan. Dat er een helikopter over komt die iedereen probeert te vangen en dat je – net op het moment dat deze je geliefde in wil rekenenwakker wordt. Aaaaah, denk je dan.

Deze droom zou volgens Dreamcatcher het volgende betekenen.

  • Tafel – Een bijeenkomst, sociaal en familieconnecties;
  • Buiten – Niets bekend;
  • Vrienden – Afstoten van bepaalde eigenschappen van jezelf, maar je bent klaar om ze tot je te nemen;
  • Helicopter – Ambitie en wat je bereikt hebt;
  • Achterna gezeten worden – Ontwijken van een situatie die onhaalbaar lijkt;
  • Vriendin – Groeiende relatie met je vriendin en je gevoel voor haar;
  • Ineens wakker schrikken – Niets bekend

Naar mijn mening niet allemaal even logisch voor mij. Misschien ook omdat ik het nu zo verzonnen heb, maar desondanks toch weer wat punten geleerd. Toch biedt de applicatie wel houvast aan een vaak ingewikkelde droom: een leidraad om je een beter gevoel te geven over de reden waarom je iets gedroomd hebt.

Iets wat ik graag terug zou willen zien in een update is dat je je droom in kunt voeren en dat Dreamcatcher mij vertelt wat het betekent. Een mogelijkheid om feiten over dromen / slapen na te lezen zou ook leuk zou zijn. Of zelfs dat je gelijkwaardige dromen te zien krijgt. Dus dat de applicatie leert dat als ik droom over een helikopter en een ontsnapping mij andere dromen toont die bijvoorbeeld weer gaan over helikopters en zelf vliegen. Een sociaal aspect. Zoek mede-dromers zou voor mij een leuke richting zijn.

Heb jij zelf een droom die maar terug blijft komen of waar je meer over wil weten, bekijk hem in Dreamcatcher en laat ons weten of je er wijzer van bent geworden.

Info: Dreamcatcher

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:32
Categorie Lifestyle
Onderwerpen dreamcatcher, dromen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.