Alpha Goals: iPhone helpt je dromen te realiseren

Alpha Goals is een app die je helpt om dromen en doelen te realiseren. De app laat je doelen op een rijtje zetten en concreet maken. ook geef je de stappen aan die je genomen hebt.

alpha goalsAlpha Goals is een app die je helpt je dromen te realiseren. Dat klinkt misschien wat zweverig, maar de app doet het op een erg praktische manier. Je moet opschrijven wat je dromen en doelen zijn en hoe je die denkt te bereiken. Vervolgens schrijf je de stappen op die je moet doen om je doel te halen. Je gaat nadenken over de gewoontes (habits) die je hebt eigengemaakt en die je doelen wel eens in de weg zouden kunnen staan. Je sluit een contract met jezelf en krijgt vervolgens motiverende berichten die ervoor zorgen dat je aan je doel blijft werken.

De app stimuleert je om 100 doelen en dromen op te schrijven. Als je immers geen doelen hebt, doe je maar wat en verspil je je tijd aan dingen die nergens toe leiden. Het maakt niet uit hoe ver je doel is verwijderd: door het op te schrijven ga je op een andere manier denken. Je kunt daarbij ook foto’s toevoegen. Na 30 dagen ga je kijken welke stappen je hebt ondernomen om een bepaalde droom te realiseren. Heb je niets gedaan, dan is de droom blijkbaar niet zo belangrijk voor je. Wie het boek ‘7 Habits of Highly Effective People’ van Stephen Covey heeft gelezen, weet dat gewoontes belangrijk zijn. We zijn wat we doen, dus door nieuwe gewoontes aan te leren kun je veranderen wie je bent. Je kunt bij elke gewoonte invullen of je het onder de knie hebt, welke fouten je hebt gemaakt en wat je hebt geleerd, zodat je elke dag beter wordt.

Deze app helpt je om het proces van doelen stellen en realiseren wat concreter te maken, omdat je dingen opschrijft. Alpha Goals is momenteel voor de helft van de normale prijs te koop.

Downloaden: Alpha Goals (tijdelijk €0,79 normaal €1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2011, 15:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dromen, motivatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.