Mini-review: Download Meter, meer controle over je dataverbruik

Download Meter meet het internetverkeer van de iPhone. Stel een teller in en meet het internetverkeer via 3G/GPRS of WiFi. Wat echter nog ontbreekt is een waarschuwing wanneer je een bepaalde downloadlimiet hebt overschreden.
Anne Jan Roeleveld - · Laatst bijgewerkt:

Download MeterSommige iPhone-gebruikers hebben geen onbeperkt internetabonnement en willen graag weten hoeveel ze downloaden en uploaden. Download Meter biedt daar een oplossing voor. Het meet al het internetverkeer dat via 3G/GPRS of via het Wi-Fi-kanaal is binnengehaald. Je kunt diverse tellers aanzetten, zodat je ook op verschillende locaties kunt meten. De applicatie werkt niet op de achtergrond, maar raadpleegt iedere keer de statistieken van het internetverkeer zodra de applicatie gestart wordt.

Een korte review waarin de mogelijkheden van Download Meter worden besproken.

Interface

Met de drie tabs onderin het scherm kun je kiezen voor WiFi, 3G/GPRS of Hulp. In het Wi-Fi-scherm kun je het overzicht vinden van de tellers die alleen het WiFi-kanaal meten en in de 3G/gprs-sectie wordt alleen het verkeer via 3G/GPRS gemeten. Kom je er niet meer uit of wil je wat tips lezen, dan navigeer je naar de Hulp-tab.

In het overzicht van de tellers kun je nieuwe tellers aanmaken, bewerken of verwijderen. Je kunt ook de volgorde van de tellers veranderen. De standaardtellers, waar hieronder een opsomming van is gemaakt, kun je niet verwijderen. Wel kun je de naam daarvan wijzigen.

Instellen tellers

Een teller kan dus maar één signaal tegelijk meten: Wi-Fi of 3G/GPRS. Wel kun je natuurlijk meerdere tellers aanmaken in de verschillende tabs. Standaard zijn er 3 tellers ingesteld:

  • Teller die het verkeer meet vanaf de laatste keer dat je de iPhone opnieuw hebt opgestart.
  • Teller die het verkeer meet vanaf de eerste keer dat je Download Meter hebt opgestart.
  • Teller die het verkeer meet vanaf de laatste keer dat je Download Meter hebt opgestart.

De applicatie begint pas met meten nadat je de applicatie voor het eerst hebt opgestart. Helaas kun je geen statistieken zien van gegevens die eerder zijn binnengehaald.

Wil je meten hoeveel kilobytes of megabytes je download in een maand, dan zul je op de eerste dag van de maand een teller aan moeten maken en deze dan weer aan het einde van de maand uitzetten.

Video-uitleg van Download Meter

Als je liever een demo bekijkt is er onderstaande video beschikbaar:

Conclusie

Download Meter is een handige applicatie voor het bijhouden van je internetgedrag. Wanneer je de teller op het juist moment hebt geactiveerd, kun je bijvoorbeeld precies nagaan of de factuur van je telecomprovider, die na de vakantieperiode is binnengekomen, wel klopt. Het is jammer dat de applicatie geen gebruik kan maken van Push Notificaties. Een melding dat je een bepaalde limiet overschrijdt zou erg welkom zijn. Misschien kan de ontwikkelaar in een volgende update wel een mogelijkheid inbouwen dat je een periode kan selecteren om daar het internet gebruik van te monitoren. De applicatie is te koop voor 1,59 euro.

Info: Download Meter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:32
Categorie Diensten
Onderwerp downloaden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.