RET Alert: iPhone-app stuurt pushbericht bij OV-storing rond Rotterdam

De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET verstuurt nu pushberichten als je favoriete halte of station kampt met een storing of vertraging.

RET Alert header halte station instellenDe Rotterdamse vervoersmaatschappij RET heeft een eigen iPhone-app RET Alert uitgebracht die vertragingen in de gaten houdt. De gratis applicatie verstuurt pushberichten als een van de OV-punten die je gebruikt, wordt geteisterd door een vertraging of een andere onvoorziene situatie die van invloed is op je reis. Niet alleen stel je zelf de haltes en stations in die je gebruikt; je geeft ook aan wanneer je gebruik maakt van de plekken.

De RET Alert App op iPhone en Android begint met een blanco scherm waar nog geen informatie op staat. Zo stuurt de app je meteen naar de zoekbalk bovenin beeld waarmee je op zoek gaat naar stations en haltes om toe te voegen. Heb je er een geselecteerd, dan zie je een scherm waarop je de informatie invoert die voor jou van toepassing is. Je selecteert de reisdagen in de week, zet notificaties aan of uit en geeft de begin- en eindtijd van notificaties aan.

OV-apps voor vertragingen, klachten en bustijden zie je in ons overzicht van openbaar vervoer-apps voor iPhone.

Het hoofdscherm van RET Alert is een overzicht van de stations en haltes voor de tram, metro en bus die je hebt ingesteld. De verschillende plekken laten aan hun icoontje zien om welk vervoersmodel het gaat en een stippellijntje nodigt niet voor niets uit tot drukken. Doe je dat, dan klapt een scherm in beeld met geplande omleidingen en/ of verstoringen. Je kan er ook terecht voor de instellingen van die locatie.

RET Alert opties inschakelen RET Alert iPhone meer informatie

Omdat de Ret Alert App voor iPhone pushberichten verstuurt als er iets gebeurt op je vaste trajecten, heeft de iPhone-app eigenlijk niet meer functies nodig als je altijd dezelfde bussen, trams en metro’s neemt. Toch biedt de app wel extra mogelijkheden in het linker schuifmenu, al zijn het eigenlijk louter verwijzingen. De informatie als vertrektijden, reisplanner, bekende omleidingen en informatievoorziening rondom je OV-chipkaart is allemaal niet in de app zelf te bekijken namelijk. Je wordt er steeds voor naar de website van de RET verwezen, die mobiel een stuk minder makkelijk is dan deze applicatie. Maar RET vergeet erbij te vermelden dat ze daar zelf al een handige app voor hebben, namelijk RET voor iPhone.

Downloaden: RET Alert (gratis, iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2013, 12:12
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen metro, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.