Resume Star voor iPhone en iPad: CV’s en sollicitatiebrieven maken

Resume Star voor iPhone en iPad is een eenvoudige app om C.V.'s en sollicitatiebrieven te maken. Daarna kun je ze printen of exporteren als PDF.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

resume starResume Star is een eenvoudige app om je Curriculum Vitae te maken, delen en versturen. De simpele app is erg handig en heeft een bijzonder verdienmodel. Zo is de app in principe gratis, maar hopen de ontwikkelaars op een donatie wanneer gebruikers een baan hebben gekregen. De app geeft een aantal voorbeeld-CV’s, die je kunt bekijken voordat je aan een eigen CV begint, of bewerken en omvormen als je dat makkelijker vindt. Bij ieder CV heb je de mogelijkheid om een motivatiebrief toe te voegen. Als je klaar bent kun je jouw documenten printen of exporteren als PDF.

In de app kun je stap voor stap een CV maken, door jouw kwalificaties, werkervaring en opleidingen in te vullen. Je doet dit door in het linkermenu een tussenkop aan te tikken. Nu verschijnt er aan de linkerkant een invoerveld om de inhoud van dit onderdeel te bewerken. In de iPad-app zie je tegelijk rechts jouw CV in de huidige opmaak. Begin met contactgegevens, en ga verder met jouw werkervaring en opleidingen. Daarnaast kun je tussenkoppen bewerken, verwijderen of toevoegen. Voeg bijvoorbeeld een veld toe voor interesses of extra-curriculaire activiteiten.

Als je klaar bent met het invoeren van je gegevens kun je kiezen tussen een modern of klassiek lettertype, en de lettergrootte en paginamarges aanpassen. De uiteindelijke CV’s zien er niet bijzonder of opvallend uit, maar wel netjes en representatief. Daarna tik je op Submit Your Resume en kun je kiezen om jouw CV en sollicitatiebrief te printen, als PDF te mailen, of als PDF te openen in andere apps, zoals iBooks, Dropbox, of Evernote. Ieder CV dat je maakt wordt opgeslagen in de Gallery.

tussenkoppen

Uiteindelijk is Resume Star een prima instrument om C.V’s en sollicitatiebrieven op te maken en te versturen. Handig voor een snelle aanpassing op je iPhone of iPad, of om een sollicitatie onderweg te versturen. Het is helaas niet mogelijk om bestaande CV’s in de app te openen, dus je zult in ieder geval een keer al je gegevens moeten invoeren. Daarna kan je er te alle tijde bij. Er zit een spellingscontrole in de app, maar die is natuurlijk niet in alle gevallen toereikend. Gelukkig heeft de app een full screen-knop, waarmee je het document kun nakijken.

In de iPad-versie heb je volgens de App Store beschrijving altijd een live preview tijdens het bewerken. Preview klopt, maar dat live niet echt: bewerkingen worden meestal pas zichtbaar als je aan het volgende onderdeel begint. Als jij een woord weghaalt, zie je dat dus niet meteen aan het voorbeeld. Hopelijk wordt die functionaliteit in de toekomst nog toegevoegd. Uiteindelijk is het nog maar de vraag af of iedereen na het vinden van een baan ook daadwerkelijk €4,49 of €8,99 aan de ontwikkelaars zal doneren, maar het initiatief van Resume Star is absoluut sympathiek. Alternatieven, zoals Resume Designer, zijn in ieder geval zelden gratis.

Downloaden: Resume Star (gratis, universeel, iOS 7.0+)

bewerken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 17:10
Categorie Zakelijk
Onderwerp sollicitatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.