Readmill: e-books lezen in prachtige iPhone-app

De e-books-app Readmill is er nu voor iPhone en iPad en laat je tekst markeren en notities erover delen met anderen. Het uiterlijk is fraai.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Readmill e-books lezen op iPhone in stijlGeen bladereffect en geen vergeeld papier om het gevoel van een boek te simuleren. En ook geen boekenkast waar je verschillende e-books in komen te staan. De iPad-app Readmill heeft met ingang van de nieuwste update de overstap naar de iPhone gemaakt en presenteert boeken met een fraaie klassieke letter, maar wel in een fris en modern uiterlijk. Je kan de applicatie voor-ebooks voorzien van nieuwe titels door ze toe te voegen vanuit bijvoorbeeld de boekenwinkel-app Kobo of de bijbehorende website.

Om je een kickstart te geven, kan je na het downloaden van Readmill meteen kiezen uit een handvol licentievrije Engelse verhalen om alvast toe te voegen aan je overzicht. De titels die je selecteert, komen direct onder elkaar te staan in het hoofdscherm, met elk een andere kleur, cursief de auteur en in normaal lettertype de titel. Geen opsmuk met boekencovers hier.

Ook het lezen van pagina’s is vrij van elke vorm van afleiding. Het scherm wordt bijna volledig gevuld met tekst, je hebt geen interface-elementen in beeld en veegt soepel en animatieloos naar de volgende pagina. Met een verticale veeg pas je de helderheid van de pagina aan (even wennen, want het gaat erg makkelijk) en met een tik in beeld zie je duidelijke opties: terug naar de voorpagina van de app, naar de inhoudsopgave, je leesstatistiek van het boek bekijken (hoelang las je al en heb je nog te gaan?) en de leesinstellingen aanpassen. Die zijn beperkt: drie lettergroottes, nachtstand aan of uit en opnieuw de helderheid.

Readmill boekenkast iPhone Readlimm highlight markeren en reageren

Net als in iBooks, kan je in Readmill tekst markeren. Je gemarkeerde passages kan je vanuit het hoofdscherm van de app benaderen via het centrale tabblad, maar Readmill heeft er een functie aan toegevoegd. Bij het markeren van een tekst, kan je er namelijk een notitie bij zetten. Die kan je delen naar Tumblr, Twitter en Facebook. Anderen kunnen daar vervolgens op reageren en zo kan er een discussie ontstaan naar aanleiding van een gemarkeerde tekst. Daarnaast kan je zelfs vrienden en anderen volgen. Je hebt zodoende wel een account nodig om Readmill te gebruiken. Een virtuele boekenleesclub is zo niet ver weg meer.

Downloaden: Readmill (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2013, 18:18
Categorie Boeken
Onderwerpen ebook, ibooks, readmill, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.