RDM+ Remote Desktop voor de iPhone: op afstand je computer bedienen

SHAPE Services heeft RDM+ uitgebracht, een remote access client voor Windows en Mac, waarmee je op afstand toegang hebt tot je desktopcomputer. Het houdt in, dat je via je iPhone of iPod touch bepaalde zaken kunt bedienen en applicaties op de computer kunt opstarten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

rdm plusSHAPE Services heeft RDM+ uitgebracht, een remote access client voor Windows en Mac, waarmee je op afstand toegang hebt tot je desktopcomputer. Het houdt in, dat je via je iPhone of iPod touch bepaalde zaken kunt bedienen en applicaties op de computer kunt opstarten. Om te beginnen moet je een desktopprogramma installeren op een computer met Mac OS X of Windows NT/2000/2003/XP/Vista/Server 2008. RDM+ werkt via Wi-Fi of het datanetwerk van je mobiele provider en past zich aan bij de verbindingssnelheid. Je hebt directe controle over de muis, inclusief links- en rechtsklik, dubbelklik en slepen. Het toetsenbord is ook op afstand te gebruiken en je kunt pannen, zoomen en wisselen tussen portret- en landschapsweergave. De applicatie werkt ook door een via NAT en kan overweg met firewalls. Je kunt meerdere computers via één applicatie bedienen (maar natuurlijk niet tegelijk).


rdmRDM+ is lang niet de eerste en enige applicatie waarmee je je computer op afstand kunt bedienen, maar vanwege de prijs is deze nieuwe applicatie wel aantrekkelijk. LogMeIn Ignition (€23,99) en Jaadu VNC (€19,99) zijn een stuk duurder. SHAPE Services brengt RDM+ ook voor andere mobiele platformen uit.

Downloaden: RDM+ (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2009, 0:01
Categorie Diensten
Onderwerpen remote, windows
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.