Rabo iSport doet verslag van wielerronde La Vuelta op de iPhone

Rabobank heeft in de App Store de applicatie Rabo iSport uitgebracht. Deze opvolger van Rabo iTour bevat informatie over het wielerevenement La Vuelta, de Ronde van Spanje. Je kunt tussen
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rabo isportDe Rabobank heeft een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee je de wielerkoers La Vuelta kunt volgen. De applicatie komt vandaag in de App Store beschikbaar en is gratis te downloaden. Op zaterdag 29 augustus begint La Vuelta, ook wel bekend als de Ronde van Spanje. Het wielerevenement gaat dit jaar van start in Assen, zodat er ook sprake is van een Nederlands tintje. In de App Store kun je vanaf nu de applicatie Rabo iSport downloaden om het evenement te volgen.

iSport is de opvolger van Rabo iTour, de applicatie waarmee je de Tour de France kon volgen. Er zijn diverse zaken verbeterd in deze nieuwe applicatie: iSport is robuuster en er is gezorgd voor YouTube-integratie.

rabo isportDe applicatie Rabo iTour was een groot succes tijdens de Tour de France. De applicatie stond dagenlang op nummer 1, werd als app van de dag geselecteerd door de Apple-medewerkers en telde meer dan 80.000 downloads. De vraag is of Rabo iSport net zoveel enthousiasme gaat losmaken. Net als in Rabo iTour krijg je in Rabo iSport realtime updates van de etappes. Je ziet wie er in de kopploeg en in het peleton zitten en krijgt kaartjes en tussenstanden van alle etappes. Op de kaartjes zijn ook weer de hoogteverschillen en belangrijkste bergen zichtbaar.

De twee grote verbeteringen ten opzichte van iTour zijn, zoals gezegd, de verbeterde robuustheid en de YouTube-integratie. De vorige applicatie crashte nogal eens en had veel tijd nodig om data op te halen. Achter de schermen is de levering van koersinformatie verbeterd, waardoor de applicatie stabieler is en sneller opstart dan z’n voorganger. Bij de eerste keer opstarten zul je wel even geduld moeten hebben: omdat de koers- en rennersinformatie losstaat van Rabo iSport zullen er bij de eerste keer opstarten veel gegevens over La Vuelta worden binnengehaald. Ook is het handig om bij de eerste keer opstarten te zorgen dat je op een Wi-Fi-verbinding zit.

Bij mij duurde het opstarten en inlezen van gegevens bijna twee minuten, dus als je slim bent start je de app op en ga je tijdens het inlezen van de eerste gegevens gewoon even koffiedrinken.

Wat de YouTube-integratie betreft: het nieuwsoverzicht is verbeterd en heeft uitbreiding gekregen. Voortaan kun je ook videobijdragen zien, die via YouTube zijn gepubliceerd. Het gaat daarbij overigens niet alleen over wielernieuws, maar ik zag er ook behoorlijk wat hockeynieuws tussen staan. Het is te hopen dat Rabo iSport gaat uitgroeien tot een applicatie waarmee je alle uitslagen kunt volgen van sportevenementen waaraan Rabobank-ploegen meedoen.

Downloaden: Rabo iSport (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2012, 2:14
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen coding dutchmen, rabobank, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.