Quickoffice krijgt autosync en PowerPoint-ondersteuning

QuickOffice is nu een paar dagen op de markt. De VP van Engineering en Product Development verklapte een aantal nieuwe functies die eraan komen, zoals mounten van de iPhone en ondersteuning voor PowerPoint.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

QuickOfficeSinds een paar dagen is de complete suite van Quickoffice in de App Store verkrijgbaar. Quickoffice gaat al heel wat jaren mee en heeft inmiddels kantoorsoftware voor alle mobiele platformen. Macworld sprak met David Halpin, VP of Engineering and Product Development over hun ervaringen en de plannen voor de toekomst. De versie die nu in de App Store staat kan Word- en Excel-bestanden bewerken en bekijken, maar alleen voor Office 97 tot en met 2003. Bestanden bedoeld voor Office 2007 (Windows) en 2008 (Mac) kun je voorlopig alleen bekijken. In een toekomstige versie zal het ook mogelijk zijn om te bewerken.

Quickoffice huurde Cocoa-ontwikkelaars in om de Symbian-versie van C++ naar Cocoa’s Objective-C om te zetten. De applicatie heeft een wat verwarrende voorgeschiedenis, met de applicatie MobileFiles, die opeens ook Excel-bestanden kon bewerken. Gebruikers kregen de indruk dat de Word-functionaliteit na verloop van tijd aan MobileFiles zou worden toegevoegd, maar dat was niet het geval. Wel komen er andere functies aan: binnen een week wordt het mogelijk om bestanden binnen Quickoffice te e-mailen. Het mounten van een iPhone als draadloze opslagschijf voor bestanden komt er ook aan. Er zijn meer opmaakopties gepland, je kun straks zoeken en vervangen en er komt uiteindelijk ook ondersteuning voor PowerPoint. Verder krijgt Quickoffice krachtiger synchronisatiefuncties en integratie met meer online diensten dan alleen Mobile Me. Het synchroniseren van wijzigingen in bestanden moet straks automatisch plaatsvinden tussen desktop en iPhone.

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 23:44
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerp powerpoint

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.