President Obama voert campagne met nieuwe iPhone-app

Obama
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

obama appPresident Obama heeft nog 100 dagen om zieltjes te winnen. Misschien gaat de pas verschenen iPhone-app wat extra stemmen opleveren. Met ‘Obama for America’ krijgt de app uit 2008 een opvolger. Met de vorige app kon je met behulp van GPS nabijgelegen campagne-kantoren vinden. Deze nieuwe app bevat iets meer functies, zoals een lijst met evenementen bij jou in de buurt, nieuws uit de campagnekaravaan en tools van vrijwilligers.

Obama’s tegenstander Mitt Romney bracht eerder de iPhone-app ‘With Mitt‘ uit, die belachelijk werd gemaakt omdat het woord ‘America’ fout was gespeld. Misschien was de spelfout wel opzettelijk gemaakt om meer publiciteit te krijgen. Hoe dan ook: Romney’s app straalt wel iets meer lol uit, dan de serieuze Obama-app. Je kunt een foto maken en vervolgens de tekst ‘I’m with Mitt’ eraan toevoegen. Die foto deel je via Twitter, Facebook of e-mail.

Bij Obama gaat het om feiten: welke campagnepunten wil Obama aanpakken om het volk te helpen en op welke punten heeft hij al voorgang geboekt? Wat is er te doen, hoe kan ik vrienden uitnodigen en wat is de route er naartoe? Je kunt via de app ook jezelf aanmelden als vrijwilliger, lid worden van een lokaal team of in contact komen met buurtgenoten die Obama steunen. Android-gebruikers moeten even geduld hebben; een Android-versie is nog in de maak.

Leuk feitje: Mitt Romney is van plan om zijn running mate aan te kondigen via de iPhone-app.

Downloaden: Obama for America (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:00
Categorie Nieuws
Onderwerpen obama, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.