Populaire iPad-game World of Goo komt naar de iPhone

De populaire iPad-game World of Goo komt naar de iPhone. In de game heb je te maken met Goo Balls, waarmee je in elk level een puzzel moet oplossen.

world of goo iconWorld of Goo is op de iPad uitgegroeid tot één van de populairste games. Al in 2009 werd aangekondigd dat er ook een versie voor de iPhone zou komen, maar dat is nog steeds geen realiteit geworden. Ontwikkelaar 2D Boy kondigt nu aan dat World of Goo toch zal worden aangepast voor het kleinere scherm van de iPhone. We krijgen daarbij de belofte, dat de game ook met minder manoeuvreerruimte speelbaar zal zijn, onder ander door pinch-to-zoom te gebruiken. Het zal niet de enige aankondiging zijn, want deze week gaat de gamedevelopersconferentie GDC van start.

World of Goo HD is won al diverse prijzen en is populair bij reviewers en gebruikers. 2D Boy was oorspronkelijk van plan om de game op de iPhone uit te brengen, maar kreeg dat niet goed voorelkaar. Daarom besloten ze om zich op de iPad te focussen, zodra deze op de markt kwam. In de game heb je te maken met Goo Balls, die in de World of Goo leven en op onderzoek willen uitgaan. Maar ze weten niet welke rol ze spelen in de game. Elk level van deze game is een ontdekkingstocht, met nieuwe puzzels en vreemde wezens. Wie meer wil weten over deze game kan in een eerdere blogposting van de makers lezen over hun werkwijze manier waarop ze de marketing hebben aangepakt.

Downloaden: World of Goo HD (€3,99 – iPad-versie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2011, 19:25
Categorie Games
Onderwerpen game, world of goo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.