Populaire iPad-app Flipboard komt naar de iPhone

Flipboard krijgt een aparte app voor de iPhone. De werkzaamheden aan deze nieuwe app zijn inmiddels begonnen. Dat bleek tijdens de conferentie SXSW.

flipboardFlipboard is volgens velen dé ontdekking op de iPad. Met deze app kun je nieuws, Twitter-berichten en Facebook-statusberichten in een persoonlijk magazine bekijken. Sinds de lancering wordt de app vaak genoemd als grootste innovatie op het gebied van nieuws, maar tot nu toe kunnen alleen iPad-bezitters er gebruik van maken. Op de conferentie SXSW heeft Flipboard echter laten weten dat ze met een versie voor de iPhone bezig zijn. Het team is al begonnen met het bouwen van de app. Toch is het afwachten hoe goed Flipboard ook op het kleinere scherm van de iPhone tot z’n recht komt. Misschien kunnen de makers leren van de ervaringen van Pulse News Mini, een soortgelijke magazine-app met veel aandacht voor een mooi grafisch uiterlijk.

Flipboard kreeg op de iPad onlangs nog een update. Daarin is integratie met Instagram en een Social Search-functie toegevoegd. Ook is de app tweemaal zo snel geworden en zijn er featured secties toegevoegd, met aanbevelingen van de redactie.

Het Twitterbericht met de aankondiging van de iPhone-versie werd oorspronkelijk gepost door SXSW-bezoeker @xtel, maar werd daarna geretweet door het officiële Flipboard-account.

flipboard tweet

Via: MacSlice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2011, 12:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp flipboard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.