PlayStation App gaat mobiele games streamen vanaf PlayStation 4

Sony gaat met de PlayStation App mobiele games streamen naar je iPhone of iPad vanaf je PlayStation 4.

PlayStation 4Sony heeft de PlayStation App aangekondigd voor iOS en Android, waarmee het mogelijk zal zijn om mobiele games op je PlayStation 4 te streamen naar bijvoorbeeld je iPhone of iPad. Omdat de spellen worden gestreamd, hoef je ze niet vanuit de App Store te downloaden. Met de PlayStation App kun je ook op andere manieren verbinden met je PlayStation 4. Het is bijvoorbeeld mogelijk om alternatieve besturingsmethoden en extra informatie bij een PlayStation 4-spel te zien. Deze functie is vergelijkbaar met SmartGlass op de Xbox 360 en Xbox One.

De app lijkt zich in eerste instantie te beperken tot het streamen van games bedoeld voor mobiele platformen. Welke spellen dit exact zullen zijn, is nog niet duidelijk. Buiten Nederland biedt Sony PlayStation Mobile aan, maar deze games zijn specifiek voor Vita en Android ontwikkeld. Het lijkt hoe dan ook nog niet mogelijk om een PlayStation 4-game met je iPhone als scherm te spelen, een functionaliteit die wel door Sony’s Vita-handheld aangeboden zal worden.

Eenmaal aan de PlayStation 4 gekoppeld biedt de PlayStation App een plek om je berichten te lezen en er op te reageren, of uitnodigingen voor online potjes te accepteren. Ook kun je vanaf de iPhone of iPad een PlayStation 4-download starten.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe app exact aangeboden zal worden. De PlayStation 4 wordt hoe dan ook pas in november in Nederland verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 september 2013, 13:29
Categorie Games
Onderwerpen playstation, sony

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.