Plants vs Zombies haalt verkooprecord in App Store-historie

Plants vs Zombies is volgens PopCap de snelst verkopende game in de geschiedenis van de App Store. De game haalde binnen een paar dagen al 300.000 verkochte exemplaren.

plants vs zombiesPlants vs Zombies is meer dan 300.000 keer verkocht sinds de lancering ruim een week geleden. Daarmee is het de meest lucratieve app in de geschiedenis van de App Store: het heeft in een paar dagen meer opgebracht (‘top grossing’) dan elke andere iPhone-applicatie. In 9 dagen tijd heeft PopCap een omzet van 1 miljoen dollar gedraaid. Op de desktop was Plants vs Zombies al een succes en op de iPhone lijkt de game ook op een succesnummer uit te draaien.

plants vs zombies sterrenIn ons review kreeg Plants vs Zombies het cijfer 9 en als je de reviews in de App Store bekijkt zijn de spelers zelf ook unaniem enthousiast: de game krijgt vrijwel alleen maar 5-sterrenreviews (zie afbeelding hiernaast). Binnen 24 uur stond de game op de nummer 1-positie in de App Store en staat nog steeds in de top 10. Gamesuitgeverij PopCap heeft nog meer successen te melden, want Bejeweled 2 heeft als eerste betaalde app de grens van 3 miljoen downloads gehaald.

Toch is het voor PopCap niet altijd zeker of een mobiele game succesvol is. Andrew Stein, director mobile business development bij PopCap:

There’s always a concern when bringing a computer game to a mobile, pocket-sized device that something will get lost in the process, but in this case the overwhelming consensus is that Plants vs. Zombies is even more fun on the smaller touch screen!

Downloaden: Plants vs Zombies (€2,39) en Bejeweled 2 (€2,39)
Via: persbericht PopCap

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2010, 18:02
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.