Phonto: voeg tekst aan foto’s toe met gratis iPhone-app

Voeg tekst aan je foto toe met Phonto voor de iPhone en iPod touch, een gratis te downloaden applicatie. Je kan de tekst, omvang, het lettertype, de kleur en achtergrondkleur veranderen.

Phonto-voor-iPhone-en-iPod-touchEen nieuwe gratis applicatie voor de iPhone en iPod touch stelt je in staat tekst toe te voegen aan foto’s. In Phonto kun je ter plekke vanuit de app een foto maken of eentje uit je camerarol plukken. Vervolgens tik je op het scherm om je tekst te schrijven. Er is keuze uit honderd lettertypen en je kan de omvang, kleur van de tekst en de achtergrond ervan veranderen. Een video-instructie laat zien hoe je bij die kleuren terechtkomt. Dat is niet geheel vanzelfsprekend als je de uitleg niet weet.

De kleurenbalken van de tekst lijken namelijk statisch, maar het blijkt dat je ze naar rechts kan scrollen om alle kleuren van de regenboog te zien. Via de transparantiemeter bepaal je hoe stevig de letters en diens achtergrond op de foto komen te staan. Zo is Phonto een doodeenvoudige applicatie om simpel een tekst op een foto te plakken.

Helaas laat de applicatie voor de echte compositieliefhebbers wat te wensen over. Door pinch- en zoombewegingen te maken kun je de omvang van de achtergrond achter de tekst veranderen, maar de tekst verscheen na lang proberen bij ons nooit precies het midden. Er is helaas geen knop die centreren meteen mogelijk maakt. Ook moesten we een geopende foto opeens verplicht uitsnijden voordat we verder konden gaan, terwijl dat bij een andere foto niet nodig was. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering. Toch is Phonto een goede en gratis (!) manier om foto’s simpel van tekst te voorzien.

Plak je liever een foto vol met tekst? Misschien is de gisteren besproken applicatie WordFoto wat voor je.

Downloaden: Phonto (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 14:47
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.