PDFpen voor iPad wil complete oplossing voor PDF-bewerken zijn

PDFpen voor iPad is een PDF-applicatie die volgens de makers alles biedt om PDF-bestanden te bewerken. Er zitten bijvoorbeeld tools voor proeflezers in en je kunt bestanden uitwisselen met iCloud, Dropbox, Google Docs en meer.

pdf-pen Ontwikkelaar Smile Software heeft PDFpen voor iPad uitgebracht. Volgens het bedrijf is het de eerste complete oplossing voor het bewerken van PDF-bestanden op de iPad en Mac. De iOS-app werkt samen met de gelijknamige Mac-applicatie PDFpen op de desktop.

Je kunt ermee PDF-documenten bewerken op de iPad en daarbij bijvoorbeeld tekst wijzigen, afbeeldingen toevoegen en formulieren invullen. Ook annotaties en commentaren toevoegen, vormen invoegen en uit de losse pols krabbels op het document zetten is mogelijk. Er is ook ondersteuning voor proeflezers, zodat PDFpen bij uitgeverijen kan worden gebruikt. Nieuw is ook, dat de documenten van PDFpen voortaan in iCloud op te slaan zijn.

Daardoor kun je de documenten gemakkelijk bewerken op meerdere apparaten. PDFpen voor de iPad kan ook documenten openen en opslaan via Dropbox, Google Docs en Evernote. iTunes Bestandsdeling, FTP, WebDav en iDisk worden eveneens ondersteund. PDFpen zal de komende dagen te zien zijn op de MacWorld/iWorld-beurs in San Francisco. Wie daar niet op wil wachten kan de software alvast uit de App Store downloaden. Er geldt een introductieprijs van €7,99.

Downloaden: PDFpen voor iPad (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 januari 2012, 11:51
Categorieën Productiviteit, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.