Bosch Navigation voor iPhone kiest voor eco-routes en liftersfunctie

Bosch is bekend van de boormachines en ander gereedschap, maar ze hebben nu ook een navigatie-app voor de iPhone uitgebracht. Die biedt 3D-kaarten, eco-routes en meer.

bosch-navigatieBosch ken je misschien omdat je een boormachine of ander elektrisch apparaat van het Duitse concern in huis hebt. Bosch waagt zich nu echter ook op de navigatiemarkt, met gespecialiseerde apps voor de iPhone. Bosch Navigation 1.5 concurreert met apps als TomTom en Navigon en probeert zich daarbij te onderscheiden met eco-routes, een liftersfunctie waarmee je geld kunt besparen, waarschuwingen voor scherpe bochten en 3D-kaarten. De app levert ook snelheidswaarschuwingen, doet een herberekening van de route als je afwijkt en kan tussentijdse bestemmingen toevoegen.

bosch navigatie iphoneEr is ook gedacht aan integratie met Facebook en Twitter, voor het geval je je vrienden op de hoogte wilt stellen van je autoritten. Realtime verkeersinformatie en rijstrookassistentie zitten eveneens in de app. “Misschien zijn we niet de eerste naam waar je aan denkt bij mobiele satellietnavigatie, maar we hebben uitgebreide expertise in deze markt”, meent Bosch. De vraag is alleen: wie zit op nóg een speler te wachten, als iedereen die zijn iPhone voor navigatie wil gebruiken al lang en breed een ander pakket heeft gekocht. Om de klanten over te halen, biedt Bosch de navigatie-apps de komende tijd met korting aan.

Eerder vandaag schreven we over de nieuwe navigatie-apps van een andere nieuwkomer in de App Store: Falk.

Downloaden: Bosch Navigation Benelux (€29,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2012, 23:43
Categorie Navigatie
Onderwerp Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.