PayPal lanceert vernieuwde iPhone-applicatie met Bump-functie

PayPal heeft een vernieuwde iPhone-applicatie geïntroduceerd met de mogelijkheid om via Bump geld uit te wisselen. Door te botsen met beide iPhones wordt een koppeling gelegd.

paypal bumpPayPal heeft een vernieuwde versie (2.0) van de iPhone-applicatie aangekondigd met nieuwe functies. Eén ervan is de mogelijkheid om geld uit te wisselen met een andere iPhone-dienst: Bump. Bump is bedoeld om contactgegevens uit te wisselen, door twee iPhones tegen elkaar te laten botsen. Bij PayPal is het nu ook mogelijk om te ‘bumpen’ als je een bedrag wilt overmaken. Na het intikken van het bedrag wordt de transactie uitgevoerd (er is dus geen kans dat je per ongeluk door te stoten geld kwijtraakt). Maar er zitten nog meer nieuwe opties in: je kunt bijvoorbeeld een betalingsverzoek naar je contactpersonen sturen.


Er zitten ook een fooiencalculator en een rekeningsplitser in, zodat je eventuele aparte iPhone-applicaties kunt weggooien. Verder is er integratie met PayPal For Kids (al wordt die in de Nederlandse App Store-omschrijving niet genoemd), een programma waarbij kinderen een subaccount van hun ouders krijgen, zodat ze binnen een bepaalde limiet betalingen kunnen doen, op rekening van hun ouders. Tenslotte zit er ook nog een functie in om te worden herinnerd aan betalingen die je moet uitvoeren. Voor iPhone-ontwikkelaars is er intussen de mogelijkheid om PayPal-functionaliteit in hun eigen applicatie in te bouwen, dankzij de PayPal-library. Aan het einde van het lijstje met verbeteringen van PayPal 2.0 staat een wat vreemd verbeterpunt: “Laat de App aan anderen zien”. Die functie zat er volgens mij altijd al in (de tekst in de Amerikaanse App Store is “Refer the app to a friend”, dus het is gewoon wat onhandig vertaald).

Op onderstaande screenshots is de Bump-functie te bekijken:

paypal

Downloaden: PayPal (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 maart 2010 om 8:55
Categorie
Financiën

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.