Pasfoto.nu lanceert iPhone-app voor het maken van pasfoto’s

Pasfoto.nu heeft een iPhone-applicatie ontwikkeld, waarmee je in slechts vier stappen, een officiële pasfoto kunt maken die aan alle officiële richtlijnen voldoet.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Pasfoto.nuMoest je vroeger nog naar de lokale fotograaf of fotografiewinkel om een pasfoto te laten maken, tegenwoordig kan je dat gewoon zelf. Pasfoto.nu is een Nederlandse website die een geheel nieuwe technologie ontwikkeld heeft, waarmee pasfoto’s online gemaakt kunnen worden. Om het voor gebruikers nog eenvoudiger te maken is er deze week ook een eigen iPhone-app gelanceerd, waarmee je zelf met je iPhone (of iPod touch met camera) een basisfoto voor een pasfoto kunt maken of uit je fotobibliotheek kunt uploaden.

De gebruiker kan deze basisfoto vervolgens controleren en in slechts 4 stappen bewerken tot een officiële pasfoto. Zo kan je aangeven of je een officiële of niet-officiële pasfoto wilt, of je een bril draagt en of je hoofd vanwege religieuze, levensbeschouwelijke of medische redenen bedekt is. Alle officiële eisen, zoals gesteld door de Nederlandse overheid, zijn in het proces voor een officiële pasfoto verwerkt. Hierdoor zijn de gemaakte pasfoto’s geschikt voor officiële documenten, zoals een paspoort, rijbewijs of id-kaart. Maar je kunt als je dat wilt ook gewoon voor de lol een pasfoto maken.

Pasfoto.nu is een internetconcept van twee internetondernemers, Paul Bouwman en Gijs Heerkens. De site bestaat inmiddels iets meer dan een maand en wist in die korte tijd al ruim 5.000 unieke bezoekers te trekken, zo schrijft oprichter Gijs Heerkens op Marketingfacts.nl. Van de tientallen foto’s die dagelijks worden gemaakt leidt zo’n 10 procent uiteindelijk tot een order. Paul Bouwman, mede-oprichter van Pasfoto.nu, licht toe waarom deze app is ontwikkeld:

De uitdaging zit hem erin zo innovatief mogelijk te zijn in deze traditionele markt, vandaar dat we deze app hebben ontwikkeld.

Nadat je een pasfoto gemaakt hebt, kun je deze via de website bestellen (vanaf €6,95 voor 9 pasfoto’s) en krijg je deze de volgende dag zonder extra verzendkosten thuisgestuurd. Ook kun je de pasfoto per e-mail toe laten sturen. In de applicatie spelen ook social media een belangrijke rol. Je hebt namelijk de mogelijkheid om je gemaakte pasfoto te delen via Twitter, Facebook, Hyves of Flickr. Middels een short-URL die doorverwijst naar een persoonlijke pagina op Pasfoto.nu kun je je vrienden en familie vervolgens je pasfoto laten beoordelen.

Downloaden: Pasfoto.nu (gratis)
Voor de geïnteresseerden: een kijkje in de keuken van Pasfoto.nu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2010, 16:03
Categorieën Fotografie en video, Nederlandse apps
Onderwerpen ipod touch, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.