Reuters: fraaie nieuwsapplicatie voor iPad

Reuters is een fraaie nieuws-app voor iPad en iPhone, met snel Engelstalig nieuws over de wereld, politiek en beurskoersen.

Reuters iPad iPhone nieuwsappDe internationale persdienst Reuters heeft een gloednieuwe app uitgebracht voor de iPad en iPhone. Daarbij ligt de nadruk volledig op het zo snel mogelijk brengen van het nieuws. De applicatie laat zich snel bedienen en de snelheid waarmee je door de overzichtspagina’s scrollt is erg hoog. Als er bovendien nieuwe berichten zijn geschreven terwijl je aan het lezen bent, worden die aangekondigd met een oranje blokje in beeld. De app kan in zowel de horizontale als verticale stand van de iPad worden gelezen.

Reuters nieuws iPad-appReuters is een Engelstalige app en categoriseert haar nieuws onder de menuknop in de voorpagina, wereld, politiek, sport, tech, business en market news. Onder de laatste vallen behalve financieel nieuws, ook actuele beurskoersen. In het menu vind je verder een pagina waarin je opgeslagen verhalen worden bewaard en een watchlist met bedrijven en beurskoersen die je hebt opgeslagen. Ten slotte tref je er een zoekbalk om op berichten of onderwerpen te zoeken.

Op onderwerpen zoeken kan op de iPhone door een artikelkop in een overzichtspagina naar links te trekken. Daaronder zie je dan het onderwerp vermeld staan, en als je die verder trekt, worden ter plekke met een fraaie animatie, andere berichten erover geladen. In de iPad-app is daar echter geen sprake van. In plaats daarvan zie je onderaan een artikel aanverwante verhalen staan, en kan je een artikel met een pinchbeweging sluiten om weer naar het overzicht te gaan. Daarnaast kan je artikelen ook rechts uit beeld schuiven met een duwtje. Reuters verliest in die frivoliteit niet de snelheid.

Reuters iPad financieel AOL nieuwsDe iPhone- en iPad-app van Reuters is op nog een vlak slim: je kan instellen dat de applicatie het nieuws dat voorhanden is op de overzichtspagina’s die je opent, van tevoren wordt ingeladen zodat je die offline kan raadplegen. Daarbij geef je aan of je dat altijd wil doen, of alleen met een Wi-Fi-verbinding. Ook is er een uitgebreide rol weggelegd voor financieel- en marktnieuws. Bij een nieuwsbericht over het gebruikersaantal van YouTube (‘Meer dan een miljard actieve gebruikers per maand’), zie je daarboven ook de beurskoers en aanverwante gegevens van het bedrijf. Met Info kan je allerlei financiële gegevens navragen en met de functie Watch geef je aan dat je het bedrijf in de gaten wil houden. Het maakt Reuters zakelijk ook een aardige nieuwsapp.

De eerdere nieuws-app van Reuters voor de iPad; Reuters News Pro for iPad (gratis), staat vooralsnog ook nog in de App Store.

Downloaden: Reuters (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 19:00
Categorieën Nieuws, Zakelijk
Onderwerp reuters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.