Ontdek Rotterdam met de Rotterdam City Guide en UAR voor iPhone

De Rotterdam City Guide en UAR (Urban Augmented Reality) laten je op een nieuwe manier kennismaken met Rotterdam.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

rotterdam-uarRotterdam staat sinds afgelopen weekeinde weer helemaal in de belangstelling. Twee relatief nieuwe applicaties gaan je helpen om deze stad (opnieuw) te ontdekken: de Rotterdam City Guide en de applicatie UAR van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). De Rotterdam City Guide heeft zojuist een update gekregen en is nu geschikt gemaakt voor iOS 4. En de applicatie UAR (Urban Augmented Reality) neemt je aan de hand van tekst, beeld, archiefmateriaal en film mee naar de mooiste architectuur in Rotterdam. Met 3D en augmented reality kun je zien hoe de stad was, wordt of had kunnen zijn.

Rotterdam City Guide is de meest toegankelijke van de twee: deze Rotterdamse stadsgids laat zien wat er te doen is in Rotterdam: winkels, attracties, musea, restaurants en clubs, maar natuurlijk ook vernieuwende architectuur, kunst en cultuur. De gps-functie vindt restaurants in de buurt en met de interactieve stadsplattegrond kun je in één oogopslag zien welke attracties in jouw omgeving zijn. Je kunt de locatie ook toevoegen aan je favorietenlijst. Een internetverbinding is niet nodig: bij de eerste keer opstarten worden de stadsplattegrond en de meest recente agenda gedownload. Later kun je de informatie handmatig updaten. Van meer dan 500 locaties vind je informatie en foto’s in deze app. Met de geïntegreerde OV-planner plan je de reis er naartoe.

Downloaden: Rotterdam City Guide (gratis)

rotterdam city guide

UAR: Architectuur in Rotterdam

UAR (Urban Augmented Reality) is een 3D-architectuurapplicatie voor Rotterdam, gemaakt door het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). Met de gratis app kijk je rond in de omgeving en zie je hoe de stad eruit had kunnen zien. Hierbij kijk je door de camera van je iPhone. Knoppen onderin het scherm staan voor verleden, toekomst en alternatief. Klik de gewenste optie aan en je ziet opeens 3D-gebouwen verschijnen, die de stad een heel ander aanzien geven. Ook kun je bij gebouwen die nog in ontwikkeling zijn kijken hoe ze er straks na oplevering uit komen te zien.

Downloaden: UAR (gratis)

uar rotterdam

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2010, 15:29
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen architectuur, rotterdam, stedengids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.