iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Onderzoek in VS: gemiddeld 37 apps per iPhone, games en Facebook populair

Nielsen Wire heeft in een enquete geconstateerd dat het gebruik van mobiele apps groeit. iPhones zijn de smartphones met de meeste apps erop: gebruikers hebben er gemiddeld zo'n 37 applicaties op staan.

app populariteit iPhoneHet gebruik van mobiele apps stijgt gestaag, zo constateert Nielsen Wire naar aanleiding van een enquête gehouden onder 4200 Amerikanen met een ‘normale’ telefoon of een smartphone. Een van de belangrijkste redenen voor het aanschaffen van een smartphone blijkt het aanbod van apps binnen bijvoorbeeld de App Store of Android Market. Van alle ondervraagden had 14% de laatste maand een applicatie gedownload.

De grootste uitschieter in gebruik van mobiele apps is (uiteraard) Apple’s iPhone. iPhone-gebruikers hebben gemiddeld 37 apps op hun iPhone staan. Dit is flink meer dan gebruikers van Android (gemiddeld 22 apps), BlackBerry (10) en Windows Mobile (13). De smartphones worden vooral bevolkt door games en social networking apps. Op de iPhone en Blackberry is Facebook de populairste app, op Android is dat Google Maps. Ook populair: The Weather Channel, YouTube en (alleen op de iPhone) de standaard iPod- en iTunes app. Verder voorspelt Nielsen dat smartphones volgend jaar ‘normale’ telefoons of feature phones voorbij zijn gestreefd, ervan uitgaand dat de populariteit van mobiele apps in dezelfde mate blijft groeien.

app gebruik

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2010, 14:34
Categorie Diensten
Onderwerpen gebruikers, mobiel bankieren, populaire apps, smartphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.